Terug naar Log

04-27-2002: "Aspergefestijn"

In de Janskerk te Utrecht ook vandaag nog van 14:00 - 22:00 uur: Aspergefestijn. Holt dat voort. We waren er gisteravond en niets dan lof. Etablissementen als Karel V, Polmanshuis en Oud Londen (maar in totaal een stuk of zes, zeven) staan er met hun kookstand en bieden elk drie verschillende gerechten in de vorm van mini-hapjes, te koop voor twee, drie of vier Janskerkpenningen die je voor een euro'tje per stuk aan de ingang kunt kopen.

Verder stands met schitterende (kook)boeken, sigaren in cederhouten mini-kistjes, proefplekken voor azijn en wijn. De sfeer was plezierig, niet in het minst omdat je elkaar prettig kon verstaan. Eindelijk een evenement zonder sfeermuziek waar je in gedempt geroezemoes kunt praten en proeven dat het lieve lust is. Gezellige drukte zonder onder de voet te worden gelopen. Gelukkig houdt niet iedereen van asperges.

Hapjes ongelooflijk heerlijk. Rondlopen en goed kijken in welke volgorde je diverse zaken naar binnen werkt. Overal hebben ze weer andere gerechten. Kan verklappen dat alle happen van Oud Londen de tong zeer aangenaam streelden, maar dat afsluiten met de Tarte Tartin van Karel V een must is. Ongekend heerlijk taartje van asperges met honing.

 

 

 

 

Site Meter