Terug naar Log

04-29-2002: "Geheel weggewapperd"

't Weer is zo diep van z'n voetstuk getuimeld dat ik geen hoop heb dat het zich voor morgen heeft hersteld. Ik was vergeten hoe ijzige wind met hagel kon voelen. De kleine konijntjes hupsen rond met lange tanden want eten ho maar. Ze weten niet hoe snel ze weer in hun pijp moeten komen. De duiven waaien uit de boom en eekhoorn, vaste klant mag ik wel zeggen, blijft op bed. Hem en haar van Winterkoning schuilen in plaats van luidruchtige nestbouw plegen.

De aspergedoek die ik gisteren aan de lijn te drogen heb gehangen is geheel weggewapperd. Half weggewapperd kan niet, dat weet ik ook wel, zoals hij ook niet in principe kan zijn weggewaaid maar gewoon pleitte is. Ik bedoel dat hij zo verschrikkelijk weg is dat ik hem nergens meer zie. Niet op ons erf en niet bij een van de buren, waarvan we er meerdere hebben. Nee mijnheer, de rose doek hangt ook niet in de bomen.

Dit mens zit met ziel onder arm naar buiten te staren terwijl de blik beter 'n dag binnen kan blijven. Sinds werkkamer geen vergaderkamer meer is, worden bureau's nooit meer van overtolligs ontdaan om schijn van orde op te houden. Veel, teveel knipsels of kladjes die, zodra geknipt of beklad, toch niet terug te vinden zijn. Een voor een ontrafelen of zal ik de wind vragen ze tot op de laatste snipper met de roze doek mee te blazen?

Ondertussen zal ik mij baden in muziek en de computer langdurig aan backuppen en hotlinen zetten. Grof, grover, grofst. Luizendagje voor de boeg! See you later.

 

Reacties: (1)


alligator
boe, 29-04-2002 18:55

 

 

 

Site Meter