Terug naar Log

04-30-2002: "Ziek van politiek"

Ziek van politiek. Ik. Nog niet zo erg dat ik niet zal gaan stemmen al weet ik nog steeds niet op wie. Maar ik ken mijn plicht. 't Is het enige wat ik nog kan bijdragen aan al het ridicule dat de laatste maanden de revu is gepasseerd.

Neem oud-topambtenaar Blabla Geelhoed die pleit voor frisse geesten van buiten. Briljant bedacht, denkt hijzelf, alsof u en ik dit niet al honderden malen hadden verzucht. Begaafde amateurs moeten zich aanbieden, zegt hij.

Zal ik? Als flink begaafde die daarbij een weerbarstig gezin heeft gerund en op grond hiervan gerust manager optima forma genoemd mag worden? Helaas, ik ben niet ijdel genoeg, sociaal niet voldoende gepekeld en niet geduldig tegen journalisten.

Welke idioot wil zijn goedlopende baan waarin hij plezier heeft verruilen voor Haagse Bluf? Heer Geelgoed himself - voormalig topambtenaar tijdens paars 1 en 2 - al helemaal niet. Zit gebeiteld als advocaat-generaal bij het Europese Hof van Justitie. Vanuit zo'n positie is het gemakkelijk zorgen maken.

 

 

 

 

Site Meter