Terug naar Log

05-05-2002: "Mésalliance in de nestkast"

Er moeten jongen in de nestkast zitten. Er wordt door de ouders continu gefourageerd. Ze slepen zich rot, en doen dit slim. De een zie je steeds naar de voortuin vliegen om voedsel te zoeken, de andere naar de achtertuin.

Alleen lijkt er iets niet pluis want ik zou zweren dat de achtertuinzoeker blauw-met-geel was, een echte koolmees dus, en de voortuinzoeker bruin. Hoe kan dit nou? Ze vliegen snel. In volle vaart het vlieggat in. Dat er nooit botsing is als de ene uitvliegt en de ander er in, mag een wonder heten.

Erg moeilijk om de vogeltjes rustig te bekijken want er zit geen rust in die lijfjes. Voorlopig blijf ik bij een mésalliance tussen bruin en blauw, tenzij het tegendeel bewezen is. Democratie in de nestkast? We houden u op de hoogte.

 

Reacties: (2)


Hopen dat de drie minkuukeltjes zich ook goed blijven ontwikkelen. Misschien zijn ze net te vroeg geboren toen er nog weinig voedsel was?
elisa, 07-05-2002 23:26

Ik heb ook een nestkastje met koolmeesjes (5 kleintjes). Leuk joh. Vorig jaar voor het eerst opgehangen en toen gelijk al een nest met jonkies. En nu weer. Twee van de jonge koolmeesjes groeien veel sneller dan de overige drie.
Rowan, 07-05-2002 21:32 http://www.fiopsvarg.demon.nl

 

 

 

Site Meter