Terug naar Log

05-06-2002: "De Marokkaan"

Vergeten via wie ik terechtkwam bij Luna en haar handtastelijke Marokkaan. Met open mond de reacties gelezen. De Marokkaan? De Marokkanen uit de bergen (naam vergeten, schrijft hij) zijn de ergsten?

Atlasgebergte heet dat. Je hebt de Hoge en de Lage Atlas, maar de meeste Marokkanen die uit het gebergte komen, evenals uit de woestijn, zijn Berbers. En Berbers zijn beslist geen Islamieten.

Zijn alle Islamieten wolven en alle Berbers lammeren? Nee. Islamieten zijn Islamiet en Berbers mogen drugs en drank. Berbers waren verdrukt en verbannen onder de oude monarchie, en nog altijd niet helemaal geaccepteerd. Ik wil alleen maar zeggen dat de ene Marokkaan lang de ander nog niet is.

Ik heb eens een reis door Marokko gemaakt en was verrast. Zo'n schitterend land met zoveel vriendelijke mensen. Wel hoorden we dat het 'moeilijke' volk voornamelijk in het Noorden zit. Het Noorden is industriegebied met veel werkeloosheid en onvoorstelbare armoe. Die mensen hebben daar niets te verliezen en zoeken elders een beter bestaan.

Toen ik dat land zag dacht ik: elke mopperaar in Holland zou eens een gesubsidieerde reis naar Marokko moeten kunnen maken om te ervaren dat het geen kloteland is. Die kut-Marokkanen zijn niet anders dan de kut-vandalen van Nederlandse bodem. Kansloze groepen die hun verkapte woede uitleven op de maatschappij.

Ajaxvierders gezien, gehoord? Brallend en lallend om zich heenslaand? Islamieten kunnen achterlijk zijn, maar ze zuipen tenminste niet. Geen landen waar je 's avonds veiliger op straat kunt lopen dan waar niet wordt gedronken. En zo is het overal wat. Is het ook te simpel om ŕ la Fortuyn te roepen dat je de klus wel even zult klaren door meer blauw op straat. De kwaal ligt niet op straat maar alleen de symptomen. De kwaal zit in hun ziel en die mep je niet weg: kansloos geboren, van hun laatste geld geëmigreerd naar luilekkerland, en luilekkerland bleek helemaal niet lui en lekker.

Of, nog erger, door het emigreren van ouders ongevraagd in Holland terechtgekomen en later pas ontdekt waar hun wortels liggen. Teruggaan kan niet, want ze komen niet meer aan de bak daar. Ze zweven, net als Molukkers, met eeuwig heimwee tussen twee culturen en huwen Marokkaanse meisjes. Wij vinden dit gek?

Rotte appels trekken altijd meer aandacht dan gave. Ook tussen Hollanders, Turken, Surinamers, Antillianen, Afrikanen zit kut-kwaliteit. Die halen het nieuws terwijl je over miljoenen goedwillenden nooit een goed woord hoort. Behalve als kleurlingen beter op school presteren, want dat is ook weer niet onze bedoeling.

 

Reacties: (4)


Die kut-marokkanen was een tongslippertje van een van onze gerespecteerde kamerleden. En ik zei niet dat Marokkanen niet drinken, maar dat Islamieten niet drinken (als ze zich tenminste aan de koran houden)
Maar verder, thanx voor de info!
elisa, 07-05-2002 10:39

Die "k" (sorry, ik mág dat woord niet en het past m.i. niet bij jou..)
Marokkaan komt uit het Rif gebergte in het Noorden
en werd vergeefs als eeuwig rebel tegen het Koningshuis in de jaren 60 als gastarbeider gráág naar Holland gestuurd.
Wég met die Noorderlingen!
Het is nu het rijkste (door de hasj) en nog steeds meest rebellerende gebied van Marokko.
En dat Marokanen niet drinken?
Hier in Tanger als de besten....
Lorraine
Lorraine, 07-05-2002 07:28

Goed nieuws = geen nieuws, behalve Ajax dan en nog wat.
Overigens heb je bij mij iets rechtgezet, wat ik bijna was vergeten.
Geertjan, 06-05-2002 17:56

Applaus!
Flod, 06-05-2002 15:49

 

 

 

Site Meter