Terug naar Log

05-07-2002: "Razend"

Gisteravond is er iets in mij geknapt. Radeloze haat gevoeld toen ik een uitzinnige menigte, die zich uitgaf als aanhanger Fortuyn, de bastille zag bestormen. Als vliegen op de stroop van rotzooi afgekomen. Ondergedompeld in de veiligheid van massa durven ze wel, de minkukels die thuis nog geen scheet durven laten uit angst voor moeder of moeder de vrouw. Voetbal of ander gesodemieter, ze zijn er als de kippen bij om hun door drank overgoten lefpartijtjes te blazen. In dit soort groepen zitten toevallig meer medelanders dan kleurige import.

Auto's in brand steken in een parkeergarage, hoe hlt iemand het in zijn bolle hersens? Zeker gehoopt dat de hele garage de lucht in zou gaan? Domme geest of zieke geest? Ruiten vernielen van winkeliers die niets met politiek te maken hebben. Straatklinkers gooien, auto's beschadingen, wachthokjes vernielen, anderen opzettelijk verwonden? In de naam van Pim Fortuyn? Laat me niet lachen, want Pim was zo vreedzaam als wat.

Ik ben die vernielingen vanwege de keet om de keet zowel eergisteren bij voetbal als gisteren bij Fortuyn's dood zo verschrikkelijk zt dat ik hoop dat die hele meute lallende, brallende, schorschreeuwende, redeloos uit zichzelf getrede brave borsten een pak slaag krijgt of erger die ze tijden lang zal heugen. Gisteravond ben ik schrikwekkend rechts geworden.

 

Reacties: (2)


Tja, wat zou het leefmillieu hiervan opknappen! Maar voor de rest ben ik niet zo rechts aangelegd. Vandaar dat ik van mezelf schrok.
elisa, 08-05-2002 20:03

Mijn complimenten voor deze perfecte vertaling van mijn gevoelens. Petje af voor deze zeer rake formulering. Je beshrijft een ziek fenomeen in onze samenleving waar eindelijk eens absoluut een eind aan gemaakt dient te worden.

Zero tolerance naar al die idioten toe. Dat is de basis waar we mee dienen te beginnen....
Arjen, 08-05-2002 17:06

 

 

 

Site Meter