Terug naar Log

05-08-2002: "Ontremd"

De mensheid lijkt 'ontremd'. Gezag, rangen & standen, godsdienst, helden, alles weggevallen zonder dat er (al) iets voor in de plaats is gekomen. Je ziet overigens aan verheerlijking van Fortuyn hoe bloedlink dit is. Er hoeft zich maar een charismatische slechterik naar voren te wringen (Pim was niet extreem rechts, evenmin kwaadwillend) of we huppelen er met z'n allen (bij wijze van spreken) blindelings achteraan.

Bah, dit antwoord schoot uit m'n toetsen tegen Alitte in het reactieding bij Misdruk 05-07-2002 over Nertsen. Maar het is wl waar. Rechts ligt op de loer in vrijwel alle landen om ons heen dus ook hier.

Laten wij nooit meer arrogant zeggen: 'Dit zal ons niet gebeuren!' want als de geest uit de fles komt krijg je hem er nooit meer in. Of ik cultuurpessimist ben? Nee, ik denk dat we in een overgangsfase zitten. Als er met lijst Fortuyn wl valt te werken en men zich bewust wordt van de noodzaak zijn we met onze democratie een hele stap verder. Zo niet, dan lijkt de toekomst me niet rooskleurig.

 

 

 

 

Site Meter