Terug naar Log

05-08-2002: "Het eeuwig leven"

Mocht ik gere´ncarneerd worden dan wil ik wel graag dat mijn wiegje in Friesland komt te staan. Alweer naar Joure gereden, maar nu het nostalgische tochtje gemaakt van Joure via Broek-Noord naar Go´ngarijp. Oei wat mooi! Weinig nieuwbouw, niets aan het landschap verpest, veel vervallen hoeven schitterend gerestaureerd. Je kunt er ongehinderd tot de einder kijken en de stilte is er zo intens, dat je vergeten was hoe natuurlijke stilte behoort te klinken.

Minder vogels, dat wel. De weiden die ooit van grutto's en kievieten vergeven waren lagen er wat stilletjes bij en in de Lijkvaart zwom minder waterspul dan ik mij van vroeger kon herinneren. Maar de rij iepen die we ooit met eigen handjes plantten zijn hemelhoog geworden en zien er gezond uit.

Hapje gegeten in Go´ngarijp en terug naar Joure waar winkels nog sluiten tussen de middag voor warm eten. Bij de uitdrager stond zo'n ouderwets rekje buiten dat je vroeger voor de kachel zette om handdoeken te drogen. Hebbes!

Het Douwe Egberts-winkeltje viel ons vies tegen. Ik had punten willen ruilen tegen porceleinen koffiekopjes met blauwe bloemetjes die ze minstens dertig jaar in de collectie hadden. Shit zeg! Uit het sortiment gedaan. Nu zijn de mijne antiek geworden. Moet ik naar Marktplaats om ze te koop te vragen.

Er zal eens iets het eeuwig leven hebben tegenwoordig.

 

 

 

 

Site Meter