Terug naar Log

05-08-2002: "Wriemelstaartjes"

kik (2k image) *)
Wat gisteren nog n grote kluwe wriemelende ministaartjes was met halve peperkorrel als lijf, is onder invloed van zon en warmte breed uitgezwermd. In de avondzon had het gros zich een plekje verschaft langs de vijverranden. We spreken al vlug van een meter of tien waar je over de hoofden kon lopen. Waarschijnlijk zit daar ook voedsel tussen de fijne steentjes.

Hadden we vorig jaar enige honderden babies, het kunnen er nu wel duizend zijn. Minstens twaalf dotjes per inch, zal ik maar zeggen, over een afstand van tien meter, plus wat zich dan elders nog op verspreide plekken bevindt. Ondertussen zie ik ook steeds meer salamanders paren.

Vreemd is alleen dat we vorig jaar ook dikkopjes hadden in de voortuinvijver. Die lagen in groei zelfs een slagje vr alsof ze daar meer voeding hadden. Misschien is daar ondertussen door zwerfeenden vis in het water gebracht? Vis vreet kikker- en paddendril, maar ik heb niks vissigs gezien. Afwachten maar. Ook in de kleine tobbe valt nog geen leven te bespeuren.

*) Het kleine kikkertje (van vorig jaar) zal ik voortaan als logo gebruiken boven stukjes die over de vijver gaan.

 

Reacties: (1)


Geweldig die kleine kikkertjes. Heb ooit eens padden gehouden en gekweekt (geen inheemse overigens) en het was geweldig om die kleine beestjes te zien. Prachtig!
B@s, 09-05-2002 23:38 http://roodpetje.cjb.net

 

 

 

Site Meter