Terug naar Log

05-09-2002: "Teveel eer"

Archieffilmpje gezien, in 2-vandaag geloof ik, ooit opgenomen van de man die Fortuyn heeft vermoord. Wordt die man door buren, bekenden en collegae aardig genoemd? De (machts)wellust waarmee hij boeren tegemoet trad vond ik weerzinwekkend. Hoe serieus de overtredingen waren kan ik niet beoordelen, maar een ambtenaar vertelde dat hij net zo lang zocht en peuterde tot hij een onjuistheid kon vinden en daarover begon hij dan een procedure. Hoe dan ook, de toon zet de muziek, en deze nogal gefrustreerd ogende figuur sloeg een heel vervelende toon aan.
En zo'n grijskees stort een heel land in ellende. Teveel eer voor mijnheer, teveel macht.

 

Reacties: (4)


ja, ja, copyright, ik was even vergeten dat dat zo ging tegenwoordig. Zelf ben ik meer van het ouderwetse (middeleeuwse) stempel, toen schilderijen ongesigneerd bleven en monniken naamloos hun vrome taak verrichten... Nou ja, ik heb het maar te respecteren natuurlijk. Zie verder mijn reactie in mijn persoonlijke (!een mengeling van trots en schaamte maakt zich van mij meester!) thread.

Wat betreft die Volkert van de graaf: Roelof, ik heb het filmpje inmiddels ook gezien en inderdaad, narcistisch persoonlijkheidsstoornisje, ziekelijke geldingsdrang, definitief een minderwaardigheidscomplex, een mooi exemplaar zeg maar. Echt triest dat dat zo kan lopen natuurlijk. Als het nou een duivels figuur was kon je die lekker gaan straffen met z'n allen, maar deze had gewoon al heel erg lang heel veel therapie nodig lijkt mij zo. Geen lol aan dus kwa vergelding.
minus de koe, 10-05-2002 02:20

geachte e.venkwijt zonder koe,
wat ik graag evenkwijt wil is dat het copyright van deze Indiafoto's geheel bij mij berust en dat het niet de bedoeling is dat u ze - al dan niet geflanst - gaat verspreiden.
elisa, 09-05-2002 11:48

Heb filmpje ook gezien. Kreeg de indruk dat hij zich beschouwde als de zelfbenoemde milieupolitie. SBS of Net5 meldde ook nog dat het kantoor van Milieu-offensief gefinancierd is met de schadevergoedingen die hij de boeren aftroggelde.
Je zou haast denken dat hij leed aan een vorm van grootheidswaan; misschien wilde hij zelf premier worden en zag hij Pim als concurrent.
Roelof, 09-05-2002 08:00

hai,

eigenlijk wilde ik even zeggen ik de india foto's erg mooi vond, en misschien ga ik er nog wat mee doen in photoshop, om op alt.binaries.fonts te posten ofzo (daar doen ze leuke dingen met letters en plaatjes, dat delen ze dan).
Als ik per ongeluk iets fraais flans, stuur ik het op, beloofd.

Maar ik wil ook wel even reageren op het stukje hierboven. Ik heb 't filmpje dus niet gezien, maar ik geloof dat ik het met dezelfde ogen ongeveer zou bekijken... dat heb je soms. Ik wel.

Ik kon me eigenlijk ook al niet voorstellen dat er van te voren geen grijntje kwaad in de man te bespeuren was... Dat zou het leven wel heel erg ingewikkeld maken, lijkt je niet? Ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand eerst menslievend, vergevingsgezind en tolerant is en vervolgens zo verblind door weet ik veel kan zijn. Maar mensen zijn zulke ingewikkelde, fragiele dingen! Al die kleine frutseltjes in die schedel, d'r hoeft maar iets mis te gaan, door te branden of scheef te groeien en bzzzt, psycho!

Ik vraag me vaak af, met al die rare nieuwsberichten de laatste tijd, waarom er niet /veel meer/ mensen zo doorslaan. Toenemende werkdruk, verminderde sociale controle, etcetera, en toch gaat alles eigenlijk nog best wel goed in nederland! Hopelijk niet alleen voor optimisten zoals ik. OK, ik heb ook wel eens busje pepperspray voor m'n neus gehad van een stel snotjongens (dat doet echt zeer!), maar wie goed doet, goed ontmoet, andere wang toekeren, barmhartige samaritaan, yadayada, waar een katholieke opvoeding toch goed voor kan zijn! =)

nou, welterusten/goeiemorgen,
D.E. Venkwijt (ja sorry hoor :)

PS oh ja, voor het eventuele reageren moet het woord koe nog wel even uit m'n adres gehaald worden, da's tegen de onkiese mail.
Ditmoestik E. Venkwijt, 09-05-2002 02:05

 

 

 

Site Meter