Terug naar Log

05-10-2002: "Zondebokzoekers"

Twee dagen terug dacht ik nog: kom op heren, doorgaan met waarvoor je staat, maar toen ik die gebroken mannen vanmorgen in de kerk zag was duidelijk dat ze niet meer kłnnen. Van de ene dag op de andere vogelvrij geworden. Bedreigd en bewaakt, vrouw en kinderen veilig moeten onderbrengen.

De ellende van ongebreidelde emotie is het zoeken naar zondebokken waarop woede gekoeld kan worden. Geeft niet wie het is, als er maar iemand valt te lynchen. Hier word ik onderhand doodziek van. Het schept een klimaat waarin alle gestoorden en grappenmakers (beter gezegd: gestoorde grappenmakers) zich met een brede variatie aan bedreigende middelen straffeloos kunnen uitleven. Voor mijn gevoel is dit minstens even erg dan de ellende veroorzaakt door kleine kut-marokkaantjes waarvan mrgreen een naar verhaal vertelt.

Zondebokzoekers kunnen gerust zijn. We hebben nu dus onderzoeksteams van de politie die niet meer worden vertrouwd, advocaat Spong die naar zijn zeggen de onderste steen boven zal krijgen en Peter R. de Vries die er eens fijn zijn tanden op gaat stukbijten. Persoonlijk ben ik niet zo stuk van de motieven van deze laatste twee, maar dit doet niet terzake.

Liever zou het mij zijn dat de dreigbrievenschrijvers werden opgepakt zodat ASAP met opbouw kan worden begonnen. Toekomstige regeerders in de greep van angst, 't is om je kapot te schamen.

 

Reacties: (1)


Verschrikkelijk. Ik betrapte me er zelf al op dat ik terugdeinsde toen ik per ongeluk tegen iemand aan stootte in de AH en excuus aanbood, al voorbereid op een grauw, snauw of klap. Een seconde erna bedacht ik me hoe idioot dat was.
Aliėtte, 11-05-2002 12:48 http://www.snotverjeppie.com

 

 

 

Site Meter