Terug naar Log

05-11-2002: "Oververzadigd"

Er ligt een halve meter aan krant en opinieblad op de keukentafel. Ik sta erbij en kijk ernaar. Het is werkelijk teveel van het goede. Ik voel me oververzadigd en laat verdere blijken van verheerlijking vandaag aan mij voorbij gaan. Radio het zwijgen opgelegd, tv is nog niet aangeweest. Op dorp de Groene in krantvorm gehaald. Het laatste artikel van Martin van Amerongen vormt de opening.

Houd me ten goede. De moord op Fortuyn blijft iets gruwelijks ook al vanwege het moment, maar we moeten elkaar ook geen mietje noemen. Liquidaties zijn aan de orde van de dag. Omdat ze zich gewoonlijk in de buik van de onderwereld voordoen worden de meeste voor kennisgeving aangenomen. De mrd op Fortuyn heeft mij geraakt, maar hiermee is hij voor mij nog geen heilige geworden, of martelaar, of voorwerp van aanbidding.

Dat dit land naar de klote dreigt te gaan omdat naast de goede ook slechte emoties zich uitwegen zoeken n dat ik nog niet precies weet wie mijn stem krijgt, houden mij bezig. Ongepast om te zeggen? Ik dacht toch van niet.

 

Reacties: (1)


Nee, dacht ik ook niet. Ik voel wel hetzelfde zo'n beetje.
verbaljam, 11-05-2002 21:01 http://www.verbaljam.nl

 

 

 

Site Meter