Terug naar Log

05-14-2002: "Prominenten op de bres voor Vredenburg"

Woensdag wordt het uur U voor Utrecht. Zullen burgers tussen twee ontwerpen moeten kiezen waarvan in mijn ogen (als provinciaal die ooit in Utrecht woonde) het al dan niet slopen van muziekcentrum Vredenburg, in de jaren zeventig gebouwd door architect Herzberg, nogal belangrijk is. Het gebouw is niet alleen architectonisch bijzonder (als het eens goed wordt opgeknapt zelfs een juweel), maar ook de acoustiek en de sfeer in het gebouw mogen worden geroemd.

Ruim 70 prominenten onder wie Jaap van Zweden, concertgebouwdirecteur Sanders, Jan Wolkers, Remco Campert en architect Ben van Berkel maken zich sterk het gebouw te redden, evenals bijna alle Utrechtse wethouders uit het vorige college.

Utrecht is overigens al vijftien jaar bezig met plannen voor vernieuwing van het stadshart. Uitvoering van het gekozen plan zullen nog minimaal vijftien twintig jaar vragen. Een simpel sommetje leert dat vele kiezers er nauwelijks op mogen hopen zelf nog van de nieuwe stad te genieten. Men kiest dus minder voor zichzelf dan voor het nageslacht. Des te vreemder dat dit een volksreferendum is. Is dit op voorlichtingsavonden wel eens aan de orde gekomen?

 

Reacties: (1)


Voor een keer hoop ik dat veel Utrechters de Telegraaf lezen: .
Tsja, 14-05-2002 12:54 http://www.tsja.nl/

 

 

 

Site Meter