Terug naar Log

05-14-2002: "Ja, ik mg"

De gebruikelijke gedachte 'morgen moet ik stemmen' is veranderd in 'morgen mag ik stemmen'. Ik heb er zin an. Avontuurlijk, want ik ga anders stemmen dan ik ooit heb gedaan en wacht met spanning af hoe mijn schuldgevoel dit opvat.

Een zware bui geselde zojuist de omgeving van ons stemlokaal en ik dacht: als het morgen zo'n takkenweer is blijven al die zwevers misschien wel achter de kachel zitten. Ik beken: infantiele gedachte tegen beter weten in.

Er is iets vrolijks in mij gevaren nu het zover is. Als het dan toch moet gebeuren, kunnen we het maar beter gehad hebben. Het wordt tijd de blik weer eens verder op te slaan. Van navelstaren op ons eigen kikkerlandje is nog nooit iemand wijzer geworden.

Ik beken: ik heb gerookt de afgelopen dagen. Geen sigaretten gekocht, wel sjaggies gerold uit lief z'n tabakszakje, of zijn halfgerookte peuken uit asbakken gejat ongeacht of dit sigaret was of sigaar. Van morgen wil ik mijn laatste rookdag maken. Pfoe...

Over de doden nogmaals, niets dan goed, maar wat hij nalaat is minder verheffend. Zo, dat kan er maar uit zijn. Lucht toch even lekker op.


 

Reacties: (2)


Open Brief van Klaas.
Ik heb me tot nu toe niet echt, althans niet echt serieus, bemoeid met alle uitingen rond de aanstaande verkiezingen van onze volksvertegenwoordiging. Aan de vooravond van deze meestbesproken stemming sinds mensenheugenis komt het er toch nog even van. En wel zonder de nodige spelfauten (nou ja, eendje dan) ditmaal.
Pijnlijk duidelijk werd sinds de moord op Pim Fortuyn wat een achterlijk zooitje miesgasten, op een paar na, de goede man inderhaast zijn kielzog had verzameld. Godsammekrake, om van te brake dat semi-fascistoide gebral van die voorzitter en die persvoorlichter en die advocaten, met hun vuige insinuaties richting een aantal het in ieder geval naar mijn idee redelijk goedbedoelende politici en journalisten, Ik weet niet zoals dit geteisem zeker wat Pim er allemaal van gevonden zou hebben, maar ik heb zo het vermoeden dat zijn mooie begrafeniskostuum inmiddels aardig wat slijtplekken begint te vertonen van het zich omdraaien in zijn graf. Bah, bah en nog eens bah!
De groeten van Klaas de Vries Jr (geen familie)
Klaas de Vries Jr, 14-05-2002 22:22

That's the spirit! Oh ja...stoppen met roken, hmmm na woensdag maar.
Omar, 14-05-2002 18:10 http://www.omarbrunt.com/blog/blogger.htm

 

 

 

Site Meter