Terug naar Log

05-16-2002: Aquarium

kik (2k image)

Ontspannen aan de waterrand zitten wachten tot ze aan je beeld gewend zijn. Na de aanvankelijke vlucht naar de diepte, die nu goed is te zien, herneemt zich hun normale leven. Salamanders houden kennelijk ook van zonnen. Ze komen aan de oppervlakte peddelen en neuzen net als de zwarte babies aan alles wat drijft. De moedigste dikkopjes proberen de salamanders uit te dagen voor spel. Ze geven kopjes tegen de lange lijven, blijven achter staarten aanhangen maar worden genegeerd.

Mannetjes en vrouwtjes zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. De vrouwtjes hebben brede flanken en dikke buik vol eieren waarschijnlijk, terwijl de mannetjes tengerder zijn met stekeltjes op hun rug en wijd uitstaande staarten waarmee ze de show proberen te stelen. Ze zwemmen wervend om de dikbuikige vrouwtjes heen.

Roofkevers ontwikkelen een verbluffende snelheid en schieten kriskras door het water. Bootsmannetjes lijken er minder te zijn dan vorig jaar. Ik weet dat de kevers schadelijk worden genoemd, maar de natuur moet z'n beloop maar hebben. Aan vangen valt niet te beginnen. Er zijn zoveel paddenjongen dat we niet meer op een paar dozijn hoeven kijken. Er is ook een overdaad aan slakken. Bepaalde planten zijn dan ook helemaal op of kaalgekloven. Aanvullen via kwekerij behoort tot de dringende bezigheden.

Geen radio of tv vandaag voordat het donker is, maar levend theater onder water. Laat ik mij niet ontnemen. Prachtig!

 

Reageren?


Naam

e-Mail (optional)

Site (optional)

Zeg het maar

 

 

 

Site Meter