Terug naar Log

05-17-2002: "Paardenspul"

Grappig, want toen ik het hek met een klap hoorde dichtslaan wist ik al wie er aan kwam. D'r is er maar één die het poortje nog altijd zo heftig dichtsmakt. Eerst verscheen Beer met een dikke kwispel. Toen H. er achteraan kloste op zware schoenen, gehuld in motorpak en helm vond ik het knap dat de hond hem herkend had. Ik had hem niet horen blaffen.

Toevallig hing er een pakje lamsbiefstukjes van Aldi te ontdooien aan de waslijn. Nooit eerder gegeten, maar aan te bevelen! Echtvriend toverde nog een zak tuinboontjes tevoorschijn die ik alweer was vergeten en zo hebben we — al doppend — de zaken des levens besproken waaronder natuurlijk politiek.

Was het buiten eerst nog zwoel, opeens stak er een frisse wind op. Ajasses, die weersomslag komt te vroeg want morgen mogen we als gast meerijden met het paardenspul. In prachtig opgepoetste koetsjes die overdag naar buiten trekken en 's avonds in optocht door Utrecht gaan. Kunnen we geen regen bij gebruiken.

Vorig jaar werden we geëscorteerd door bereden politie. Er was toen een paard bij dat zijn agent tijdens pauzes volledig voor zichzelf opeiste. Telkens als de agent zijn paard de rug toekeerde knabbelde het eerst aan zijn oren en, als dit geen resultaat opleverde, hapte het venijnig in 's mans achterwerk. De agent sprong dan met een gilletje omhoog, een komische act die ik niet gewend ben van agenten.

 

 

 

 

Site Meter