05-23-2002: Enerverend dagje (3)

Vanmorgen dan. Ik dacht met een half uurtje klaar te zijn, maar het werden er vier. Alle Margrieten, Libelles, Story's en Weekends uitgelezen. Ben weer geheel op de hoogte van roddels die hebben gewoed. Tussen mijn oogharen door zag ik mensen in invalidekarretjes en met krukken wachten. Dankbaar gevoel over mijn ene knietje.

Pre-operatief onderzoek, in januari ook al gebeurd. Hartritme-controle moest echter overnieuw want blijft maar drie maanden geldig. Het was er druk. Wachten duurde langer dan het opbrengen van zuignapjes en de machine laten zoemen. Kwam weer een prachtig plaatje uit. Zuster zei: ik mag er niets over zeggen, maar vind het ook een heel mooi plaatje.

Terug naar oorspronkelijke balie en wederom een pak leesvoer weggeknaagd. Eindelijk aan de beurt. Dezelfde vragen als vorige keer en of ik maar bloed wil gaan laten prikken. Ik vertel dat ik in januari ook al ben onderzocht. Moet ze even informeren en ze blijft lang weg. Gelukkig ligt er een Priv op het bureau zodat ik me kan vermaken.

Inderdaad, map teruggevonden, bloedonderzoek hoeft niet. Alleen, het moet tch want mijn bloedgroep staat er niet bij en stel dat ik een bloedtransfusie zou moeten. O-plus, roep ik zonder bedenken, maar daar neemt ze geen genoegen mee. Het kan veranderd zijn, zegt ze. Huh?

Ik ben hier in februari geopereerd, stribbel ik tegen. Ik zie de bui al hangen van volle wachtkamer beneden bij het bloed, terugkomen, en dan hierboven en nog een half uur zitten niksen. Hebben ze niet geweten wat mijn bloedgroep was?, vraag ik onschuldig.

Ze loopt weer weg. Ik vraag me ondertussen af waarom ze daar de gegevens van n patient met eigen nummer niet bij elkaar houden. Dit is delfde poli en toch is er weer een nieuw bestand aangemaakt terwijl ze niet bij het oude kan. Doet de dierenarts het beter met elke nieuwe behandeling bij te schrijven op de oude kaart.

Gezondheidszorg kn dus efficienter.

 

Reageren?


Naam

e-Mail (optional)

Site (optional)

Zeg het maar

 

 

 

Site Meter