logo

foto

Site Meter|AMP|nbsp;|AMP|nbsp;Terug naar Log


In een vorig leven was ik journaliste en cratief handvaardig. Altijd bezig met kleur. Maar toen de eerste Apple in mijn leven kwam ('82) werd ik een verslaafd computerdier, dag en nacht bezig met het doorgronden van de vele mogelijkheden.

Omdat ik ervan houd de dingen zelf uit te puzzelen, zo nodig met behulp van boeken, onthoud ik ze ook makkelijk. Ik heb ik nooit een cursus gevolgd maar kan met alle soorten software werken.

Vanaf het begin was ik donateur van de Apple gebruikersgroep Klokhuis. Daar werd ik - als eerste vrouw - voor het bestuur gevraagd, belast met het redigeren en opmaken van het magazine wat ik tien jaar heb volgehouden. Hierdoor kreeg ik de kans om veel hard- en software te testen waardoor ik handig ben geworden.

Nu heb ik er genoeg van om de markt op de voet te blijven volgen wat ik als redacteur wel verplicht was. Het is ook gekkenwerk geworden. Ik verkeer nu in de ontspannen positie dat ik niet meer alles hoef te weten en rustig mijn eigen gang kan gaan. Ik vind internet boeiender en creatiever dan de ontwikkelingen op de commerciële markten. Ik voel me dus heel gelukkig.

Minder gelukkig ben ik met mijn culturele leven. Hoewel ik graag lees - en ook vrij belezen was - maak ik hier te weinig tijd voor. Wat dit betreft vind ik internet fnuikend. Aan mail beantwoorden (ik zit in een paar aardige groepen), log bijwerken, surfen en weblogs van anderen lezen ben ik zo een paar uur kwijt. Voeg daarbij dat er altijd wel iets te experimenteren of repareren valt aan mijn systeem of computer en dat ik dieper wil doordringen in de materie van websites maken, en de dag is voorbij.

Ik leef met man en zestien pootjes in een oud huis. De tuin is ruim maar bestaat voor een deel uit droog naaldhout op zand. Zowel voor als achter is een vijver en opzij staat nog een minibakje.

De zestien pootjes behoren toe aan twee honden (tekkel bouwjaar '86 en een grote blauwe kees uit '92) en twee heilige birmanen ('90 en '98). De oudste kater is sinds februari '00 suikerziek. Naast de computer heb ik dus genoeg te doen. Vergeet ik nog beide zonen te noemen maar die zijn al lang uit huis. Een van hen is Tsja, annex Kunstlog.

Ik houd van beeldende kunst en klassieke muziek. Vooral het moderne repertoire heb ik leren waarderen hoewel ik op chaotische momenten graag de goedgeordende nootjes hoor van Bach of de rustgevende Early piano works van Satie, gespeeld door Reinbert de Leeuw. Als je mij vraagt zou ik muziek nog meer missen op een onbewoond eiland dan boeken.

Ik houd van reizen, maar dit is fout uitgedrukt want er zijn ook landen die me niet trekken. Ik kan beter zeggen dat ik gefascineerd ben door India en dat ik graag nog eens terug zou keren naar Indonesië. Met name de prachtige eilanden van de Molukken en Irian Jaya zou ik graag terug willen zien. Naar India moet je voor de cultuur en de mensen; naar Indonesië voor de prachtige natuur.
-