India

Kijk mij nou
Achtergrond
Eerdere Misdruk
Oudste Misdruk
Indiasite
Indiafoto's
Marokko foto's
Moskou foto's


Opties


Recent
Als ratten
Eerder dan de chocoladeletter
Plof
Uitsmijter
Pro Memorie
Nachtkaars
LEGO
Conditie
Busje komt zo
Kattenkwaad
Liefhebbershapje
Alle kanten uit
Spierpijn?
Raar land
Beton


Zomert het al?
The WeatherPixieToptwenty

Archieven
augustus 2005
juli 2005
juni 2005
mei 2005
april 2005
maart 2005
februari 2005
januari 2005
december 2004
november 2004
oktober 2004
september 2004
augustus 2004
juli 2004
juni 2004
mei 2004
april 2004
maart 2004
februari 2004
januari 2004
december 2003
november 2003
oktober 2003
september 2003
augustus 2003
juli 2003
juni 2003
mei 2003
april 2003
maart 2003
februari 2003
januari 2003
december 2002
november 2002
oktober 2002
september 2002
augustus 2002
juli 2002
juni 2002
mei 2002
oktober 2000
september 2000


Hele Ouwetjes
(ooit weblogs.com)
(plaatjes foetsie)
2000-9/2001-5

(Greymatter)
Greymatter I
Greymatter II


MT-stuff

Powered by MovableTypeEen bewogen mens

Het moet toch niet gekker worden in dit land. Bernhard die de Telegraaf belt om zich met de rechtsgang te bemoeien? Op de stoel van de rechter gaat zitten? Jaloers op de geprezen sociale inborst van Claus? Moet hij ook als bewogen mens zijn kist in? Is hij wel een beetje laat mee. Dit redt deze levensgenieter zonder scrupels toch van geen kant meer? Laat hij nou maar olifanten blijven schieten in plaats van bokken.

Twee boys die een boef aanhouden. Mooi werk. Dat is het punt ook niet. Punt is dat ze hem bleven aftuigen toen ze hem al gevangen hadden. Lekker de lusten de vrije loop. Pets, pets, baff, boing!!! Boontje komt om z'n loontje, vuile klootzak. Ferme jongens gefrustreerde knapen. Eigen rechter spelen. Moet kunnen, toch, tegen zo'n smerige teringlijer!

Balanceren op het scherp van de rechtsstaat. Twee stappen verder of we hebben de doodstraf terug. Openbare stenigingen, guillotines op de pleinen ter bevrediging ende vermaeck. Barbaarser dan die achtelijke Islamieten die hun straffen tenminste nog op geloofsgronden baseren en niet op persoonlijke lustbevrediging.

As u mij vraagt kan Berhard maar beter bij Juul in de vleugel blijven.

elisa op 30 oktober 2002 om 10:04 uur

Dit is gezegd

website4all.NL zei op 30 oktober 2002 12:34

De overvaller in kwestie had een mes in zijn hand. Ik zou zelf ook geen risico's nemen in zo'n geval en de eerste klap is een daalder waard. Vanochtend lees ik in de krant dat hier in de buurt een inbreker een moeder, haar man en haar dochter in het gezicht, borst, hals en armen stak toen ze hem ontdekten in hun huis. Pas na geweld van vader, zoonlief en twee buurmannen liet hij zich overmeesteren. Eigen rechter spelen? Ik verzeker je: als zo iemand zich in het hol van de leeuw waagt moet hij zich realiseren dat leeuwen roofdieren zijn. Natashia en ik zijn het er over eens: bij ons overleeft hij het niet!

Overigens is onze achting voor AH met sprongen gestegen nu blijkt dat ze hun personeel in dit geval door dik en dun steunen.

Tot slot: "achtelijke Islamieten" --> flauw voor iemand met jouw talent.elisa zei op 30 oktober 2002 17:04

Oei! Zo zie je wat schrijven gevaarlijk kan zijn want ik vind ze niet zo achterlijk, getuige menig voorgaand postje. Ik bedoelde in de volksmond. Heb snel gecursiveerd en hoop dat de ironie nu goed overkomt.

Wat agressie betreft, ik denk dat het subtiele gebied tussen zelfverdediging en aanvallend geweld werk voor een rechter is die verzachtende omstandigheden meeweegt. Als iedereen eigen rechter gaat spelen zal de sterkste winnen, wat geen garantie hoeft te zijn voor 'recht'.
Maar, wie aan mijn mensen komt trim ik ook in elkaar!els p. zei op 30 oktober 2002 17:18

Zie je nou wel? Waar is de grens?Geertjan zei op 30 oktober 2002 20:29

Bernhard verveelt zich dood, hij schijnt echt iedereen -iedereen- op te bellen.nimo zei op 31 oktober 2002 12:41

Op zichzelf fantastisch dat Bernhard zich op die leeftijd nog zo bezighoudt met wat er allemaal gebeurt, dat meen ik echt. Maar gezien ons staatsbestel mag hij zijn mening niet verkondigen, simpelweg omdat hij tot het Koninklijk Huis behoort (toch? Of is hij alleen lid van de koninklijke familie?). Dat is een gekke situatie. Daarom pleit ik voor het afschaffen van de monarchie, dan mag Bernhard zich vrij mengen in het maatschappelijke debat.Rianne zei op 31 oktober 2002 22:51

Daarom pleit ik voor: eerst denken, dan wetten maken!
(oftewel: helemaal mee eens)Verbal Jam zei op 31 oktober 2002 22:55

Het probleem zit hem vooral in het volgende denk ik:
- Wanneer je overvallen wordt loop je tevéél risico om beschadigd te raken door gebrek aan bescherming door degenen die het geweldsmonopolie hebben.
- Wanneer je iemand overvalt loop je te *weinig* risico om beschadigd te raken of gepakt te worden.

In ons rechtsstelsel is de uitoefening van noodzakelijk geweld tbv de rechtshandhaving door de inwoners van dit land gedelegeerd aan politie en justitie. Wanneer deze instanties daarin -om wat voor reden dan ook- tekortschieten, zullen ze toch snel maatregelen moeten nemen om de maatschappij duidelijk te maken dat zij inderdaad in staat zijn de aan hen overgedragen taak effectief en geloofwaardig uit te voeren. Op dit moment genieten ze duidelijk te weinig vertrouwen en hebben ze dus een serieus probleem. Ze zullen op zijn minst op zeer korte termijn krachtige pogingen moeten doen om de risicobalans tussen slachtoffer en dader weer in het voordeel van de eerste te doen doorslaan.elisa zei op 01 november 2002 00:09

Verbal, je hebt gelijk maar er schiet me spontaan een vreselijk woord te binnen: Politiestaat!Verbal Jam zei op 03 november 2002 01:32

Op een politiestaat zit ik ook niet te wachten, zoals je begrijpt. Daarom heb ik ook bewust over risicoBALANS gesproken. Allerlei vormen van criminaliteit kunnen ongestoord worden bedreven zonder dat daar ook maar één enkele reactie tegenover staat. Ik bedoel ook niet dat alle oplossingen in deze kwesties van de overheid moeten komen. Want in een land waar snotneuzen in de brugklasleeftijd zelfs overvallen kunnen plegen heerst dan wel geen politiestaat, maar helaas wel een andere vorm van terreur.
Ik bedoel maar: als we dit op z'n beloop laten volgt er ongetwijfeld in een later stadium een veel heftiger reactie die juist gevaarlijk dicht in de buurt van een politiestaat kan komen. Of een Securicor-staat.
Hopelijk verkeren we nu nog in een fase waarin we het veiligheidsprobleem een beetje verstandig kunnen oplossen. Maar je ziet het al met de toon die Fortuyn heeft gezet: ineens mag het allemaal weer lekker ongenuanceerd. De volgende stap is dan de roep om een sterke man en stemt iedereen inderdáád blijmoedig voor de politiestaat.elisa zei op 03 november 2002 12:01

VJ, dat is mijn grote onrust ook, die politiestaat of een sterke man die zich opwerpt. Maar als correctie van foute elementen *niet* van de overheid komt vrees ik voor het eigen rechter spelen wat al dreigt door te sijpelen. Emotiepolitiek, —afrekeningen, —redenaties zo krom als een hoepel en vooral 'hier en nu' leiden tot een niet te herstellen chaos.

Visie op lange termijn is wat ontbreekt. Zie alleen al hoe hier met onderwijs is omgesprongen: regeltjes hier, wetjes daar tot leerkrachten er gierend gek van werden en het ooit eerzame beroep van onderwijzer elke glans verloor. Toch weet iedereen dat onderwijs de basis vormt voor een gezonde toekomst.

Omdat individuen op steeds rijkere voet willen leven en respectieve regeringen geen vuist hebben gemaakt moesten sociale voorzieningen geleidelijk tot op het bot worden uitgekleed. Niet alleen onderwijs, ook ziekenzorg, bejaardenzorg, openbaar vervoer, veiligheid. De boel verloedert waar we bijstaan, maar één stuiver bijdragen aan een beter functionerend collectief, daar moet je bij ons niet mee aankomen.

Dezelfde burger die nu tekortgedaan om zich heen schreeuwt beseft niet eens dat de gaten in de staatskas mede zijn ontstaan omdat hij het zelf verdomt een paar stuivers in te leveren ten behoeve van een betere maatschappij.

De overheid moet betalen! Jawel. Maar de overheidsbuidel is ook niet onuitputtelijk. Als er niet voldoende in kas blijkt om sociale voorzieningen fatsoendelijk draaiend te houden zal de burger een kwartje moeten bijdragen in plaats van een kwartje terugkrijgen. Maar er is geen politicus die dit durft voor te stellen want dit kost hem stemmen.

Ik hoorde laatst een ongetrouwde schaamteloos zeggen: onderwijs interesseert me niet want ik heb toch geen kinderen.

Ik geloof dat ik dit maar even naar een postje haal
Zegt u maar

Naam:


E-mail:


URL:


Uw zegje:elisa

Misdruk schaatst d'r eigen baan

Powered by MovableType       

Dank aan Frédéric van Druppels die mij zijn oude vitrage vermaakte