« De ervaren reu | Main | Lamgelegen »

Afgeslagen

X-maal starten en zesmaal weer afslaan. Bij elk stoplicht, op elke kruising, op iedere helling deed hij er weer het zwijgen toe. Niet mijn hond nee, maar mijn auto. M'n mobiel had niet teveel stroom meer, dus dat werd zunig bellen. Eerst vergeefs naar JW die ik thuis had achtergelaten op weg naar de douche, daara uit nood naar de garage.

Ondertussen deed ik nog steeds mijn best het verkeer te regelen want ik stond uitgerekend op een met stoplichten beveiligd kruispunt. Terwijl alle mannen voorbijscheurden, stopte er een connection taxi met een vrouw achter het stuur. Even de bus wegzetten, ik kom je wel helpen, zei ze. Even later duwden wij samen de wagen naar een betere plek: de bushalte van lijn 59, maar een kniesoor die daar nog op let.

Hoor ik zojuist dat Dame AHA genomineerd is voor de Nobelprijs voor de vrede? Gaat zitten zeg! Wat een troelebol, maar ze weet haar carrière wel perfect te timen en haar mooie ogen prima uit te buiten tot nut van het zelve. Nobelprijs voor Vrede? De wereld gaat geleidelijk aan idioterie ten onder. Net als trouwens mijn auto en mijn mephistoschoenen met rubberen zolen maar daarover zometeen.