« Dit kan niet waar zijn | Main | Yoeko 16 weken »

Behendigheid

De puppyles behendigheid was geweldig, maar ook een beetje gemeen. Want voordat onze puppies aan behendigheid toe zijn moeten ze eerst nog de cursus jonge honden en de examens gehoorzaamheid A, B, en C achter de kiezen hebben. Dan zijn we dus veertig lessen en drie examens verder, wat ongeveer neerkomt op een jaaar.

Maar leuk was het wel, je hondje met het commando Dóóóór door de lange buis te lokken, met Over tussen de sporten van een liggende ladder te laten stappen wat goed voor hun heupen is, met Onder onder bokjes door te laten kruipen omdat springen nog niet mag en met Paaltjes te laten slalommen rond een rij gekleurde paaltjes. Ik ga paaltjes zetten in de tuin.

Yoeko had de eerste keer grote moeite met de tunnel en was het liefst bij Edith op schoot blijven zitten, maar toen hij snapte wat er van hem werd verwacht ging hij als een speer. Ging hij zo snel, dat hij aan het einde van de tunnel op mij stond te wachten in plaats van ik op hem. Maar na afloop van de les was hij totaal uitgeput. De hele verdere dag heeft hij geslapen.