« Hond en kat | Main | De ervaren reu »

Het heen en weer

Alles wat erin gaat moet er ook weer uit. Maar soms heb ik het gevoel dat er veel meer uitkomt dan erin gaat. Zal wel optisch bedrog zijn. Kennelijk moet er eerst iets uit voordat er weer iets bij past, en zodra er iets is ingegaan moet er meteen weer iets uit. Is het nog te snappen? Ik wil alleen maar opmerken dat ik soms het heen en weer krijg maar wel veel buiten ben.

Ik lijn hem ook in de tuin nog aan om te zien wat hij presteert. Ook al om te voorkomen dat hij nu al keffend vanachter zijn hek passerende fietsers, voetgangers of andere honden gaat najagen. Vanmorgen moest ik hem, wandelend langs de weg, tot driemaal toe een rammelblik tegen zijn billen gooien omdat hij zijn oren spitste naar een naderende fiets. Net voordat hij erop af ging: Wham!

Logeermoeder gevraagd! Op puppycursus hebben we allemaal het advies gekregen onze peuter een nacht uit handen te geven. Dan went hij vast aan een vakantiescheiding als hij de kennel in moet. Nu gaat ons vee nooit naar een kennel omdat we huisoppassers hebben, dat scheelt.

Niettemin moest ik al grinniken bij het idee dat Yoeko zou moeten bivakkeren bij Belletje, haar Noni en de vijf katten. Hij mag hier dan dikke maatjes met Floris zijn, met Pluis speelt hij nog altijd spoken vangen. Pluis schiet elke dag nog als een schicht voor hem weg, waarna hij er achteraan jaagt. Ik zou he wel graag willen zien hoe hij vijf katten de baas blijft.