« Hier valt mijn mond van open | Main | Hond en kat »

Mafkees

Alweer een puppyles achter de kiezen. Ieder moest zijn huiswerkje showen. De oudere puppen hadden met hun baasjes kunstjes ingestudeerd, de jongere - waaronder Yoeko - mochten hun vorderingen met de sit/ups laten zien.

De drie pups die vóór ons waren brachten er nog weinig van terecht. Het baasje van de tweede pup had niet geoefend want zag er het nut niet van in om haar pup alleen met behulp van verschillende handgebaren (en snoepjes) te laten zitten, liggen of staan.

Edit legde haar nog eens uit dat het woordeloos commando's geven in elk geval voorkomt dat onze puppies worden overladen met harde, zachte, flemende, brullende of boze kreten als: Zit. Zitten zeg ik. Zit nou. Zihit! Sit. Gaat sitten! Sit. SIT!! @*!!%$$.

Toen was Yoeko aan de beurt. We stonden net tussen de schuifdeuren of de pleuris brak los. Er kwam iemand binnen met een mini russel en dat kreng brak zowat de hele tent af waarop diverse puppen gingen grommen. Het verwende russeltje gilde moord en brand toen hij onder de voet werd gelegd en ondertussen liet ik Yoeko, terwijl niemand naar hem keek, onverstoorbaar zijn sit/ups doen. Maar toen de stilte was weergekeerd mocht hij nog een keer en hij deed het geweldig. We hadden er ook dikwijls op geoefend.

Zie ik Edith peinzend naar hem kijken. Zegt ze prijzend: Wat een wèrkhond! En tegen mij: Je zult er rekening mee moeten houden dat je veel met hem zult moeten trainen. Zo niet, dan kan hij uit verveling danig gaan klieren.
O jee, dat wordt straks nog doggy dansen.