« De zeven wervels | Main | Gehecht »

Nat en een beetje saai

Nat en vanmorgen vroeg bepaald geen pretje, maar ik mopper niet. Ik hul mij in een Russisch, zeer waterdicht zweetjek (tijdens een wolkbreuk gekocht bij een routier buiten Sint Petersburg) en in mijn Australische lederen hoed, impulsief aangeschaft op de vrije markt in Cuijk. Een aanrader! Zowel de hoed als de vrije markt.

Yoeko wisselt tanden. De eerste twee afgesleten melktandjes was hij vanmorgen kwijt toen ik hem in de bek schouwde. En opnieuw heb ik gezien - ditmaal onbetwistbaar bij het licht van de zaklamp - dat hij hoog zijn poot optilde bij het pissen. Idioot hoog, mag ik wel zeggen. Bijna boven zijn krachten hoog. Zou onze tegenoverhond van de Maremmen soms een teef zijn? Yoeko blijft maar lonken in de hoop een glimp van zijne (hare) hoogheid op te vangen.

Belletje had gisteravond koorts met snottebellen. Omdat ik mijn eigen anti-snotkuurpillen nog niet op heb belde H of het niet beter was om haar vandaag niet bij ons te brengen. Dit lijkt inderdaad verstandig, maar o wat is dat saai! Het is altijd feest om haar nieuwe kunstjes te leren en haar toet in kiekjes te vangen. Ik had een loopstoeltje opgeduikeld en een stoere driewieler waarmee ze door de gang had mogen racen.