« Tweedehansje | Main | De handen meer dan vol »

Opgelucht en afgezakt

Dame AHA kreeg geen nobelprijs voor de vrede en HM geen voor literatuur.
In het buitenland leven kennelijk nog wel een paar zinnig denkende personen.
Als AHA de vredesmedaille had gekregen, had mijn kater er ook een verdiend.

Wat is er eigenlijk zo maf aan dat Ivo Niehe hoogtij viert in het theater? Elegante manier om van de buis te verdwijnen zonder iemand kwaad te doen. Wie hem wil zien kan hem gaan kijken. Er was mij bijna ontschoten dat ik hem niet zal missen.

Nee, dan Ton F. van Dijk, de netco├Ârdinator wiens wegen ondoorgrondelijk zijn maar die feilloos denkt te weten wat goed is voor de kijkende mens en het bestel. Hij wil Lingo weg omdat er ouderen naar kijken. Of het programma na zoveel jaren nog te pruimen is, is een geheel andere kwestie maar mijn oor ving op dat het achthonderdduizend kijkers trekt en nog eens tweehonderdduizend in de herhaling.

Ouderen, zieken, zwakken en misselijken voor mijn part. Die te weren lijkt verdacht veel op discriminatie. En dat op onze nationale schaambuis. De Kamer staat terecht op achterste benen. Laten we hopen dat Van Dijk zijn redderende handje eindelijk heeft overspeeld en dat het zonder erbarmen zal worden afgehakt.

Ja, ik ben lekker op dreef. Kijkt u nog tv? Die hele publieke omroep is naar mijn smaak flink naar z'n mallemoeren. Jeroen Pauw zal nooit een Matthijs van Nieuwkerk worden al mocht hij dit willen, maar dit volstrekt terzijde.