« Lamgelegen | Main | Tweedehansje »

Twee puppies

oneffenterrein.jpg

Op die zonovergoten herfstprachtige gistermiddag met de Man, de Belletje, de Yoeko, de buggy en de lange lijn uit wandelen geweest in het ochtendbosje. Een leerzame middag voor beide puppies. Belletje moest stapjes maken op oneffen terrein en Yoeko mocht geduldig liggen wachten tot ze daarmee klaar was terwijl hij haar niet ondersteboven mocht springen.

Wel eens op het prachtige evenwicht gelet dat peutertjes hebben die nog maar net vanuit vrijstand kunnen hurken?

evenwichtig.jpg

We kwamen een baas tegen die twee aangelijnde russeltjes met zich meevoerde. Yoeko was hoogst-, maar de russels waren totaal niet geinteresseerd. Saai van netheid, zou ik bijna zeggen. De baas vond Yoeko wel een knap en mooi rustig pupje. Gelukkig maar. Hoezo rustig? Misschien omdat hij het druk had met Belletje in de smiezen houden? Een kees, hoe klein ook, ziet echt alles.

Yoeko kan even rustig als uitgelaten zijn. Naar mijn idee wordt hij een zelfverzekerde hond. Noni, de oude ridgeback van Belletje, gromde hem ook weer even af, waarna hij geheel spontaan zonder mijn dirigerende hand drie toontjes lager zong. Doe mij nog maar een paar van die ervaren grote grommers die te voortvarende puppies op hun nummer kunnen zetten.