« Haitink is geen Hazes, nee | Main | Zeurende huilebalk »

De dubbele boodschap

't Heeft natuurlijk niets met griep te maken maar het is ongemakkelijk als ze een gaatje in je bovenarm prikken dat gaat ontsteken. Ontsteking? De plek is groot, rood, gloeiend, pijnlijk en lastig. Op de uitnodiging tot het geprik stond te lezen dat wie na twee dagen nog steeds last had van beschreven ongemakken even contact met de huisarts moest opnemen maar die is, geloof ik, met vakantie want ik hoorde de assistente een vreemde naam noemen.

Hoe dubbel kunnen medische instructies zijn? Ik belde vanmorgen volgens opdracht en kreeg te horen dat mijn rode plek een lokale reactie is van de huid. Oke, wil ik best geloven en ook dat een nat verband zal helpen, al snap ik nog niet hoe ik dit hoog om de arm kan binden zonder dat het nat in mijn oksel druipt wat ik onprettig vind.

Als het over drie dagen niet beter is moet ik beslist naar de arm laten kijken, en als ik er het weekend niet mee door durf moet ik dat uiterlijk morgen laten weten.
Ik ben waarschijnlijk te dom om dit te snappen.

Comments

Als je vandaag laat weten dat het weekend er niet mee door durft, krijg je waarschijnlijk te horen dat je de arm even ter observatie daar achter moet laten.

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)