« Nationale gemakzucht? | Main | Wisseltruc »

Definitief puppy àf

Gisteren afgezwaaid van Edith en haar puppycursus. Ik zag er eerst een beetje tegenop maar ineens is Yoeko zo uitgeschoten dat we ons niet meer thuis voelen tussen de kleuters. Ik moet nodig weer een foto van hem nemen. Hij is met z'n 18 weken echt toe aan de zwaardere kost en strakkere discipline van de jongehondenlessen.

Edith zien we terug op 15 april, als ze in de hoedanigheid van strenge gecommitteerde examens zal afnemen van gehoorzaamheidcursus A die we zeker zullen doen. We zijn benieuwd of ze dan dat dwergkeesje heeft aangeschaft waarin ze zoveel zin heeft.

Vanmorgen in het bos negeerde mijn puber op onwennig hoge benen voor het eerst mijn roepen. Hij was te ver met een andere hond meegerend om mij nog in zijn buurt te weten of interessant te vinden. De eigenaar van de andere hond bleef behulpzaam staan zodat ik rustig naderbij kon komen. Toen ik op 5 meter afstand voor de tweede keer riep kwam Yoeko wèl als een speer op me afgerend. Oppassen geblazen vanaf nu en de lange lijn meenemen. Dat is tijdelijk lastig en jammer, maar beter dan dat hij eraan went dat ongehoorzaamheid loont.

Geduld, geduld!