« Tien met een gniffel | Main | Haitink is geen Hazes, nee »

Griepprik

Griepprik gehaald. Omdat hij gratis is want ik zou het niet hebben bedacht. Ooit eentje eerder gehad en de hele winter lopen kwakkelen. Laat dat niet waar zijn deze keer, want sinds een dag of wat (na de stootkuur prednisolon) hoor ik - for the time being - eindelijk weer eens met twee oren en niets went zo snel als alles uit alle richtingen kunnen horen. Terwijl het toch niet vanzelfsprekend is, weet ik nu,

Voor het eerst ook de lanoline geroken van ons jonge vriendje. Heerlijk Helder Honds. In tegenstelling tot velen houd ik van hondenlijflucht totdat de bezitter ervan zich door de rottende vis of de koeienflatsen wentelt.

Gisteren Belletje hier gehad met snottebel. Als ik de snotneus niet van haar overneem heeft Yoeko mij gehard met zijn vele loopjes, kort of lang, droog of nat, warm of koud, vroeg of laat maar altijd buiten. Per slot neem ik mezelf minder makkelijk uit wandelen dan hij dat doet. Nog even, en ik vraag mijn verzekering of ik de hond kan declareren. Hij is goedkoper dan een KNO.

Vorige week had ik op de hondenshow voor veel geld een nylon jachtriem op maat laten maken. Zo'n lijn die je om je taille (of kruislings over je borst) draagt en waaraan je een hond kunt hangen. Houd je twee handen vrij voor de wandelwagen die je daardoor perfect kunt sturen.

Eerst in de tuin geoefend. Toen met beide peuters langs de toch vrij drukke weg zonder trottoir naar het bos. Belletje sliep al voordat wij het hek uit waren. Yoeko huppelde zonder trekken keurig in mijn tempo mee. Nog maar net waren we op straat of daar stopte een fietsende oma die ook graag zo'n wandelwagen-hondenlijn wil hebben, maar ik wist niet waar ze hem kan bestellen.