« Voorkeursbehandeling | Main | Aandoenlijke zaken »

Kleurloos afzwaaien

En nu zijn ze weg, de vertrouwde gezichten waarvan je dacht dat ze bij het meubilair behoorden. Neem de koppen van Gerrit Zalm, Frans Weisglas, Klaas de Vries, Boris Dittrich, Jozias van Aartsen, Mat Herben e.v.a. Ze traden ongevraagd toe tot onze huiskamer, je moest hen dulden en, eindelijk aan hen gewend, verdwijnen ze uit je gezichtsveld of ze nooit iets met ons te maken hadden. Politiek is, after all, maar een vluchtig vak.

Wat Tante Rita en Mark Rutte betreft: weinig nieuws onder de zon. In mijn herinnering beten van Aartsen en Zalm elkaar al de strot af om wie leider genoemd mocht worden. Ze hadden Dijkstal niet in paniek moeten weggooien nadat Pim de verkiezingscijfers door elkaar had gehusseld. Maar ja, dat is zoiets als oude koeien uit het kalf dempen of zoiets. Van Aartsen nam toch maar mooi de benen toen het hem even tegenzat, evenals dat Lousewies de boel wel liet ploffen maar geen schoon schip wilde vegen.

Om van Gonnie van Oudenhallen nog maar te zwijgen. En van onze breedbekkikker van de LPF die zo platisch door Femke te bungelen werd gehangen tijdens een debat over de doodstraf. Het fei dat ik ze toch een beetje zal missen heeft totaal geen betekenis en mag volslagen kleurloos heten.