« Kiespijn (2) | Main | Muzikaal? »

Reageren niet meer mogelijk vanwege overdaad aan spam

Het aantal spamberichten in de ruimten voor commentaar is opgelopen tot ruim 150 per keer. Vier à vijfmaal daags wel te verstaan. Weken geleden is de ellende al begonnen, maar toen waren het nog maar zo'n twintig berichten per keer waarvan ik de ip-adressen nog kon blokkeren. Dit heeft een tijdje geholpen.

Maar nu is het zelfs geen doen meer om de berichten 1 voor 1 na te lezen of er soms echte reacties tussen staan. Er zit niets anders op dan de hele bulk ellende ongezien door te spoelen. Helaas zijn spammachines nog niet in staat om te controleren of hun berichten ook werkelijk in de weblogs verschijnen. Er verschijnt namelijk helemaal niets als ik hiervoor geen toestemming geef.

Jammergenoeg worden op deze wijze ook baby'tjes met het badwater weggegooid. Ontzettend sorry aan vrienden die probeerden te reageren, maar hun commentaar nooit zagen verschijnen. Voorlopig sluit ik de reactiemogelijkheid want ik word hoerendol en stapelgek van alle spam die de boel verziekt.

Misschien dat updaten mijn weblog helpt, maar daar moet ik tijd voor vinden.