« Yoeko bijna 20 weken | Main | Kiespijn »

Stemmen?

Stemmen?
Oke, maar ik zweef voorlopig nog wel even.
Als Luizewies mijn partij niet vakkundig had gemold onder het mom van herkenbaarheid en daarna op kousenvoeten was weggeslopen;
Als Boris de Fatsoenlijke al eerder niet was weggeduwd om semidemocratisch plaats te maken voor modern tweestromenland;
Als kereltje Pechtholt de D van Democraten niet acrobatisch buiten beeld had gegoocheld
dan ja dan had ik het best nog wel geweten.
In elk geval nog met een glimlach willen gokken.
Maar nu?

We gaan geen poppetje kiezen, zelfs geen partij, wel een behoorlijke coalitie die zonder doorlopend gezeur, dus een beetje daadkrachtig, zal kunnen opereren. Stilstand is achteruitgang.

Maar toen ik zaterdagnacht die zogenaamde-├╝ber-allochtoon Simek ons Rita hoorde ondervragen (intevieuwen kon je dit brallerige gebazel niet meer noemen) begon ik sympathie te krijgen voor onze nationale Kenau.

Handen af en snavel toe!, schreeuwde ik Heer IJdelheid der IJdelheden toe, die zichzelf zo graag hoort psychologiseren. Ook al ga ik helemaal niet op haar stemmen, ik word ziek van Simek's valse altruistische geleuter.

Ik mag nog twee dagen zweven. Gode zij dank.