« Ontslag | Main | Betrouwbaar? »

Zyban

Mijn handen jeuken om me niet in een discussie te mengen die ergens over Zyban wordt gevoerd, dat gemenige Vietnamveteranengoedje dat welbehagen ontkoppelt van sigaretjes roken. Dankzij dit moordende spul dat ik een jaar bewaarde voordat ik het durfde slikken ben ik nu 2,5 jaar schoon. Eerdere pogingen om te stoppen mislukten. Ik had veel eerder met Zyban moeten beginnen. In combinatie met de zwaarste nicotinepleisters deed het spul wonderen.

Ik zou me bij mijn KNO toch minder op mijn gemak hebben gevoeld als de nicotine nog uit mijn poriƫn was gedampt. De mond kan misschien nog liegen, maar de lichaamsgeur van rokers kan dit niet. Na 2,5 jaar voelt het nog altijd geweldig om op de medisch gestelde vraag: "Rookt u?", niet alleen een droog "Neen" te laten horen maar er "Niet meer" aan toe te voegen. Elke dokter kijkt dan toch even van van zijn papieren op.