« Parelend | Main | Elk nadeel heb z'n voordeel »

De trapscene

bordes.jpg

Balkenende die majesteit een goedmoedig steuntje in de rug geeft. Zoiets van: Kom Bee, wij gaan vast weer naar boven.

Op de radio hoorde ik wat ik niet hoefde horen omdat ik dat zelf ook wel zag. Namelijk dat in een-of-andere krant staat dat de nieuw aangetrede dames welliswaar niet grauw of somber, maar wel vreselijk waren gekleed. Waarbij speciaal de niet bij de gelegenheid passende rokkortheid werd gememoreerd. Alleen het pak van Maria van der Hoeven werd geprezen. En àls je dan zo nodig kort moet, mevrouw Guusje, doet er dan wel iets donkerdere kousjes bij.

Ik weet niet in welke krant het stond en ik ga het ook niet zoeken.

Ik heb diep te doen met Plasterk die er zijn kamelensafari voor heeft moeten afzeggen. In plaats van in de stille woestijn de sterren van de hemel te mogen plukken wordt hij nu verscheurd door journalisten die de ene verwachting op de andere stapelen. Eén ding is nu al zichtbaar: de man is niet van beton.

(Deze foto is van Martijn Beekman - De Volkskrant)