« Aan het infuus | Main | Voorzichtig: phishing ABN »

Contractbreker Debitel

Najaar 2005: Als trouwe klant van Debitel mogen wij u een prachtig aanbod doen. Heeft u nog een ongebruikt foontje liggen? Dan hebben wij voor 2,95 per maand gedurende 2 jaar een abo'tje voor u bij Vodafone van 50 belminuten.

O la la , ik leefde in die dagen met een zuinig abo'tje dat net te weinig belminuten bood. Opwaarderen bleek duurder dan het oude foontje uit de la te pakken en daar voor 3 euro 50 belminuten op te zetten. Heeft bijna anderhalf jaar goed gewerkt. Soms gebruikte ik die extra minuten, soms ook niet.

Voorjaar 2007: vorige week ontvang ik plompverloren een envelop waarin een nieuwe SIMkaart. Niet meer bij Vodafone maar bij Telfort. Wel met nummerbehoud, en voor het lieve bedrag van 7,50 per maand. Of ik die nieuwe SIM maar in mijn foontje wil stoppen en activeren want het abo van Vodafone wordt op 26 maart beeindigd. Wat??

Ik bel ze. Althans zo'n callcenter met een juf die alleen maar kan zuchten dat ze mij niet kan helpen. Ik zeg dat het ongevraagd toezenden van een bijna driemaal duurdere nieuwe SIM, terwijl mijn huidige abo nog geldig is tot 14 oktober a.s, mij heel niet bevalt.

En wat zegt me die troel? Behalve dan dat ze mij egnie kan helpen: dat ik naar Telfort ben overgezet omdat ik te weinig gebruik maak van het abonnement van Vodafone. Halleluja zeg! Ik heb nog beleefd geantwoord dat het hun geen moer aangaat hoeveel ik op mijn abonnementen bel en heb het gesprek toen beleefd doch briesend afgerond.

Ik heb het vele jaren prettig gehad bij Debitel, maar een kat in het nauw kan vreemde sprongen maken. Het filiaal in Zeist met de prettige mannen die altijd het beste uitzochten is van de zomer ook al verdwenen, en de locale zaakwaarnemer haalde meewarig zijn schouders op.

Contractbreuk dus. Maar ik ga voor de 2.95 euro geen spatjes maken want mijn tijd is duurder en die 3 euro's heb ik ondertussen aan dat vreselijke callcenter verbeld. Ik vroeg nog of er een directeur te spreken viel, maar haha zei ze, die hadden ze niet meer.