« Schoolkleutertje | Main | Eén bonusje zou genoeg zijn »

Pissen op de dood

keeshond3.gif
Ondanks de voorgeschreven rust mocht hij mee naar het strand. Lekker even vrijuit hollen in Kijkduin. Zoals voorgaande keren dacht hij eerst dat het hele strand bezaaid lag met beloningssnoepjes, maar daar kwam hij gelukkig snel van terug.

Vruchten geplukt van de vele lessen. Hij is een onberispelijk strandganger geworden die geen kinderen pest of volwassenen verveelt, geen kleine hondjes opjaagt en geen grote honden aanblaft. In het paviljoen waar we koffie dronken is hij bij ons blijven zitten zonder zelfs naar de andere honden te kijken die links en rechts van ons zaten.

Op de terugweg gebeurde iets merkwaardigs. Er lag een aangespoelde, dode aalscholver die hij eerst aan alle kanten moest bekijken en beruiken om tot slot zijn poot op te tillen en er overheen te plassen. Hij piste over de dood.

Ditzelfde had ik hem zien doen als puber van nog geen jaar toen Floris - onze suikerzieke heilige birmaan met wie hij zeer bevriend was geraakt - zijn laatste dagen leefde. Hij begroette de kat, besnuffelde hem aan alle kanten, leek afscheid te nemen, tilde zijn poot op en bepiste op de kat die geen weerstand meer kon bieden

.