« Dit helpt ook al niet | Main | Sporthart »

Yoeko is ziek

keeshond2.gif
Als je zo'n prachtige witte reuen-broek draagt zoals Yoeko, dan ben je verdraaide zielig als je aan de racekak bent. Het begon zondagavond al. Het heerst en hij komt elke dag in het bos waar hij vanalles kan oppikken.

Etmaal laten hongeren natuurlijk. Daarna anderhalve dag gekookte kip met gekookte rijst. Het leek beter te gaan maar er volgde een terugval. Weer een etmaal honger lijden. Opnieuw gekookte kip met rijst. Vanmorgen liep het hem weer vloeibaar door de broek. Gelukkig laat mijn altijd zo propere kees zijn achterste geduldig wassen.

Omdat hij wat slap en suf begint te worden gaat hij vanmiddag even naar Martijntje. Het is al tweemaal eerder gebeurd dat hij door diarree behoorlijk was uitgedroogd. Misschien verdampt hij meer in zijn dikke bontjas?

Hij barst van de honger, dat nog wel. Hij is al met zijn kop op mijn knieƫn komen zitten, wat hij altijd doet als ik vergeten ben hem brokken te geven. Dan zeg ik lachend: je hebt gelijk, ik ben je vergeten! Maar iets in mijn houding heeft hem duidelijk gemaakt dat er op dit moment alweer niks valt te eten. De baas bepaalt en de hond accepteert zonder zeuren.
Zo hoort het.