Main

March 27, 2009

De link

Waarschijnlijk dat jullie browser de URL naar Misdruk(3) nog in zijn cache heeft zitten en dat het nog even kan duren voordat je automatisch terecht komt bij Misdruk(4).

July 27, 2008

Zomergast

Ai, ik mis Joris Luyendijk.
't Is dat Plasterk nog een enthousiaste babbel heeft.

Ondertussen foto's ontwikkeld, tweedehands bolderwagens op internet bekeken en zo al doende voor VenW meteen maar een ooievaar gereserveerd.

ooievaar.jpg

July 15, 2008

Multimediale verwording?

In mijn jonge jaren moest ik mijn bord leeg eten omdat de nikkertjes in Afrika helemaal niks op hun bordje hadden, zelfs geen bordje hadden. Speelt dit nog een rol in mijn wereldperceptie? Ineens schiet Mars me in het foute keelgat. Ze gaan me straten te ver met hun multimediale (M&M?) geinigheid.

Ha ha, hoe grappig ze zijn. Too Cool! Je kunt tekst en foto's op de M&M-metjes laten drukken. Maar pas op! Mars schijnt vreselijk preuts te zijn. Er mogen geen onkuise plaatjes worden ingezonden of woorden die niet door de beugel kunnen. Geen namen van zaken of produkten, geen verwijzing naar drugs, geen schuttingwoorden en ook geen afzonderlijke letters, want dan zou je met de chocoladepillen woorden als kut en pik kunnen leggen. Mijn fantasie schiet trouwens te kort hoe je op een foto'tje van amper een tepel groot obsceniteiten zou moeten zetten.

O ja, vergat ik nog bijna te melden dat een zak bedrukte M&M-metjes van 200 gram $12 kost, wat eufemistisch is uitgedrukt want je moet drie zakken tegelijk bestellen. Da's dan $36 om de kopjes van je kind of kleinkind naar binnen te kauwen. Wat mij aan psychisch kanibalisme doet denken.
Voor die $36 kun je een heel dorp ondervoede nikkertjes op een bordje pap tracteren.

Ik kan heel best tegen de westerse luxe, maar Mars maakt het mij echt te multi.

July 06, 2008

Genieten van Martin Ros

W had mij ooit getipt dat hij nog ergens te beluisteren viel, maar ik was hem uit het oor verloren. Bij toeval kwam ik hem vanmiddag tegen en genóót! Misschien wel omdat de massa hem niet meer te pruimen vindt; misschien omdat hij op verzoek van velen vervangen werd door een carrousel waaruit toevallige besprekers rollen. En gij geleuf da, van dat toeval?

De vroege vogels van de vara onttrekken zich na het vertrek van Midas ook op carrouselmanier aan een eigen keuze. Zo haal je het zout uit programma's die ooit sjeuïg waren, verrassend, speels, beetje ondeugend en ànders stout dan ons aller Heleen.

Heerlijk exorbitant, met smakelijke woordkeus, met overslaande stem van begeestering, hippend op zijn stokje, buitelend over zijn voederbakje, valt de onvoorstelbaar belezen Martin Ros gelukkig nog altijd op te zetten, af te draaien, te beluisteren en zo je wilt, zelfs af te zetten.
Héérlijk! Nog mooier is dat Ross ook te podcasten valt en dat er al een heel archief is.

June 24, 2008

Geknakt

Oke oke, ik had eerst al die twee dozen met printpapier versjouwd voordat ik de laserprinter uit de doos tilde. Het dragen van twee dozen papier ging uitstekend, maar ze een meter verder neerzetten dan mijn voeten stonden ging verkeerd. Het voelde of ik uit mijn pantalon scheurde maar in feite was ik uit mijn spier gerekt.

Maar die laserprinter moest natuurlijk op zijn plek. Op 9 april besteld en op 23 juni gekomen na eerst twee Hollandse verzendhuizen te hebben versleten. Het Duitse verzendhuis waar ik wel vaker iets koop kweet zich behoorlijk van zijn taak en rustte niet voordat de extra lade werd meegeleverd. Die printer moest nog even op zijn plek worden gezet nadat het printpapier zijn tol al had geeist.

Het kostte een uur voordat ik mij vanmorgen zuchtend en kreunend uit bed had gekregen waarbij ik maar één visioen had: paracetamollen slikken en mijn healingmeisje bellen dat gelukkig nog niet op vakantie is. Maar de printer print meer dan fluisterzacht, soepel en supersnel.

June 16, 2008

MarsEdit post foutloos

Tijdenlang heb ik foutmeldingen gekregen als ik met mijn browser (Firefox, Safari) postjes naar dit weblog schreef. Ik werd er stapelgek van want ik kon de fout niet vinden hoe ik mij ook in de werking van de SQL-database verdiepte. Het bedierf mijn plezier en maakte dat ik een hele tijd geen zin meer hand om te loggen want ik vreesde dat mijn spul op zekere dag in elkaar zou storten.

Ik had me verleden week net voorgenomen iemand serieus om hulp te vragen toen ik MarsEdit v2 tegenkwam, een desktop blogger voor de Mac waarvan ik een tijdje terug de proefversie gedownload had. Tot mijn verbazing post dit programma elk bericht - met opgave van een of meer categorieën - zonder de minste foutmelding uit te lokken. De boel loopt. De boel loopt bijna onbehoorlijk soepel na zoveel maanden ellende.

Waaraan dit ligt kan ik niet vertellen, maar ik maak verdiende reklame!

Haaievinnen

Om twee verjaardagen te vieren een middagje Dolfinarium gedaan. We waren er in geen jaren meer geweest. Wat hun site al deed vermoeden was dat de commercie er hoogtij viert. Om de zoveel meter valt wel iets te snacken. Het bakt er frieten en kroket, draait zacht en hard ijs, broodjes of limonade, koffie uit kartonnen bekers, cola uit blik en wat je verder al niet aan eet- of drinkbaars kunt bedenken.

Dan is er het speeltuinachtig gebeuren dat voor een hele leeftijdsgroep aanlokkelijker is dan het zwemmende vee in troebel water. Per slot kun je in de vele prullariawinkels pluchen dolfijnen kopen van mini tot tera in de meest vreselijke kleuren. Ik heb voor mijn Isabella Caramella nog tersluiks gezocht naar de krokodil Petijn maar die hadden ze natuurlijk niet.

Isabel zelf keek met grote ogen verstild naar de show van de tuimeldolfijnen. Die waren haar te machtig. Meer opgewonden raakte ze bij de roggen die ze uit Singapoore al kende. Ook nu wilde ze ze aaien. Jas uit, vest uit, mouwen op rolletjes, en daar hing ze in papa's grote handen ernstig boven water totdat de roggen bij haar kwamen.

rog2.jpg

[Deze foto heb ik niet gemaakt maar op internet gevonden.]

Stiekem ben ik ook het meest op de roggen met hun krankzinnige gezichten. Het zijn wonderlijke flappen vis waarvan Chinezen, besefte ik ineens, liefst haaienvinnensoepjes koken. De rog is nu eenmaal een platgeflapte haai, een pannenkoek van vis in voorbeeldige schutkleur met spierwitte buik en een roerend eigen gezicht.

Al zoekend naar meer roggeninfo kwam ik een prachtig aquarium met roggen tegen. Ik wil er wel eentje voor in bad.

June 13, 2008

Moscow Chamber Soloists

Ooit ergens Russische violen gehoord die me door merg en been gingen. Na lang zoeken kwam ik terecht bij De Rode Pomp in Gent. Daar vond ik tussen de CD's een 'Schnittke, Stravinsky, Sjostakovitsj' door de Moscow Chamber Soloists. Opname uit 1995. Er stond een geluidsfragment bij en daarop herkende ik onmiskenbaar de juichende, smekende, klagende, jankende, ruwe, smachtende violen. Russen door Russen gespeeld geeft een extra dimensie.

Het duurde nog een tijd voordat ik had opgespoord dat ik deze cd kon bestellen bij de Rusland CD Shop en dat hij slechts 16 euro kostte inclusief verzenden. Vandaag kwam hij aan uit Tsjechoslowakije, 5 dagreizen hiervandaan.

Tsjechisch.jpg

Een adres om verder uit te pluizen.

January 08, 2008

Leerspul voor peuters

Even bovenhalen:
http://www.misdruk.nl/mt3/2007/03/peuter_sites.html