Main

March 18, 2009

Snijdend

keeshond.gif

Nu schijnt er een zonnetje om vast te houden, maar toen ik vanmorgen om 11 uur van A een sms'je kreeg met: ik zit lekker op Kaatjes bankje en ik terugseinde: Blijf daar, ik kom ook en als de wiedeweerga met hond van huis vertok, was het nog snijdend. Tintelende vingers, druppel aan de neus. Maar dit laatste komt ook van de hooikoorts.

Nee, er valt nog even niks anders te melden dan dat ik mijn stinkende best doe om mijn weblog gangbaar te krijgen en dat ik sputterend tussen mijn tanden vele verwensingen binnenhoud.

October 10, 2008

Ze wassen hun handen in onschuld

"'t Is een slagveld op de beurzen; een blóédbad", hoor ik de verslaggever opgewonden kraaien op radio 1 alsof hij nog nooit iets zorgerlijkers heeft moeten vermelden. Ach man, houd toch op met dat opnaai-toontje. Een bloedbad blijken onze nationale OK's te kunnen worden waar na onderzoek is gebleken dat het personeel niet eens zijn handen wast.

Dan mag er wel troostend achteraan worden gezegd dat onze chirurgen van zo'n hoog niveau zijn - wat ik best wil geloven - dat alles dus dik oke is, maar als de nazorg vol pleeghanden zit die niet ontsmet zijn na verzorging van patient X, wc-bezoek, neus- of tandengepeuter schiet het met die verse wonden toch niet ècht hard op, wel?

Handen wassen op OK of IC? Hoe komt het in hemelsnaam dat verplegenden niet kan worden bijgebracht dat dit een must is voor het slagen van een operatie? Het geeft bijna te denken over het niveau dat wordt toegelaten tot kritische verpleging. Handenwassen is naar mijn gevoel eerder een kwestie van fatsoen dan van een geleerde les uit een boek die niet tot mensen doordringt die nooit hun handen wassen.

Wie van jongs af thuis niet heeft meegekregen om handen te wassen, kan dit ook niet makkelijk als tweede natuur worden bijgebracht. En laten we eerlijk zijn: zolang je op openbare toiletten makkelijker wordt besmet door deurklinken en kraanknoppen dan door je eigen vuile handen, denk je wel driemaal na voordat je daar handen wast.

August 22, 2008

De gooise R

Moet je eens op de mevrouw letten van de snurk-reclame. Het duurt even voordat je doorhebt dat ze het over snurken heeft. Ik bedoel als je niet naar tv kijkt maar er zijdelings naar luistert. Wat trouwens erg verstandig is tegenwoordig. Behalve dan bij de olympische spelen want daar kan je beter naar kijken zonder orgastische commentaren van rijp, groen en goud.

Terug naar de snurkreclame. Eerst dacht ik nog "Waar hééft ze het over?" Tot ik via de beelden begreep dat haar sneuken geen vorm van neuken was, maar verband hield met een zagende keel.
En gij gelooft toch niet dat het door haar aangeprezen goedje zal helpen?


August 20, 2008

Olympische gedachten

"Als die lange benen het op hun heupen krijgen...", sprak de verslaggever geestdriftig, "... kunnen die Argentijnse vrouwen het wel schudden".

Dit soort beeldspreuken in opgetogen directe verslagen zal ik nog missen.

Het opgepepte, over-emotionele gesnater van onze allerijdelste Nationale Gewichtigheid in de avond mag wat mij betreft van een verdiende rust gaan genieten tot na Londen. Tjongejonge.

Maar Ankie mag nog vier jaar op haar paardje blijven draven.

July 27, 2008

Zomergast

Ai, ik mis Joris Luyendijk.
't Is dat Plasterk nog een enthousiaste babbel heeft.

Ondertussen foto's ontwikkeld, tweedehands bolderwagens op internet bekeken en zo al doende voor VenW meteen maar een ooievaar gereserveerd.

ooievaar.jpg

July 26, 2008

Der Alte, Derek oder Schimanski?

Sinds lang niet meer zo gelachen bij het aanhoren van nieuwsberichten. Komischer kan je het niet verzinnen. En àls je dit al uit je duim zoog zou niemand het geloofwaardig vinden.

25 juli 2008, ANP vanuit Mönchengladbach:
Een hoofdinspecteur van de politie heeft in het Duitse Mönchengladbach een bank overvallen. Rechercheurs herkenden hun collega op video-opnames van de overval aan zijn opvallende horloge en zijn manier van lopen.
De 53-jarige inspecteur was met een doek gemaskeerd. Hij bedreigde bankmedewerkers met een geweer. Hij maakte enkele duizenden euro buit. De man vluchtte met een fiets die kort daarvoor bij het hoofdbureau van de politie was gestolen.
De hoofdinspecteur was 31 jaar in dienst. Hij gaf na zijn arrestatie geen motief voor zijn daad, die hij op zijn eerste vakantiedag pleegde.

Wat ik nou zo bijzonder vind, is dat hij in die 31 jaar nog steeds niet heeft geleerd om zijn opvallende horloge uit te doen als hij op sluipershoogte gaat.

June 16, 2008

MarsEdit post foutloos

Tijdenlang heb ik foutmeldingen gekregen als ik met mijn browser (Firefox, Safari) postjes naar dit weblog schreef. Ik werd er stapelgek van want ik kon de fout niet vinden hoe ik mij ook in de werking van de SQL-database verdiepte. Het bedierf mijn plezier en maakte dat ik een hele tijd geen zin meer hand om te loggen want ik vreesde dat mijn spul op zekere dag in elkaar zou storten.

Ik had me verleden week net voorgenomen iemand serieus om hulp te vragen toen ik MarsEdit v2 tegenkwam, een desktop blogger voor de Mac waarvan ik een tijdje terug de proefversie gedownload had. Tot mijn verbazing post dit programma elk bericht - met opgave van een of meer categorieën - zonder de minste foutmelding uit te lokken. De boel loopt. De boel loopt bijna onbehoorlijk soepel na zoveel maanden ellende.

Waaraan dit ligt kan ik niet vertellen, maar ik maak verdiende reklame!

June 09, 2008

Bleef het nou maar bij oranje zonder geouwenhoer

Dertigduizend oranjefans met oranje pruiken, oranje ontvlambare boa's, oranje hoeden, oranje kelen van het gezuip die liederlijk oranje schreeuwen in een brave stad als Bern waar ze geen kleurige woorden gewend zijn. Tenminste, zo komt Zwitserland nog altijd op mij over. Vooroordeel natuurlijk want sinds eind jaren vijfig ben ik er niet meer geweest.

Dertigduizend oranjefans voor wie oranje paprika's gekweekt zijn, oranje tompoezen en oranje limonades om stiekem witte rum of gin in te gieten. De oranjekoek die gewoonlijk rose is, wordt vanavond ook weer oranje weggebeten. Majesteit snackt ongetwijfeld oranje zalm op oranje worteltjes wat een uitstekende combi is tegen majesteitelijke cholestorol en nachtblindheid.

Goudvissen zijn ook oranje, evenals sleutelbloemen en oostindische kers maar dit doet er niet toe.

Voetbal is best leuk. Maar die cultus van geleuter waarmee het getrap voor, na en tijdens wordt vergezeld is buitenproportioneel. Het gewichtige gebabbel van krentenmakkers-onder-elkaar die het vanuit hun luie stoel beter weten is niet om aan te zien. Kletskoppen met gezwets en hete piepers in de keel die zich hoog verheven voelen en dik worden betaald voor hun vaak wonderlijke zinsbouw. Ze verwoorden alleen maar dunnetjes over wat u en ik met eigen ogen hebben gezien.

De ouwe Hans Kraay mag nog van mij. Die blijft Hans Kraay en geen lollige mix van Mart en Matthijs, azzu begrijpt wat ik bedoel.

August 11, 2007

Opgeschoten? Nog niet

Als iemand denkt dat ik ben opgeschoten? Nog niet. Dit is een test en verder niks.

Zonnige dag

Met de goede wensen voor een zonnige dag is dit voornamelijk een test of Movable Type behoorlijk is geupdated en of de fout eruit gestreken is.

April 18, 2007

Luxe

Weet je wat luxe is? In de tuin kunnen zitten internetten. Airport Express bijgekocht. Gelukkig begin ik ervaring te krijgen in het aanhaken van die dingen, want daar kun je zo een dag mee bezig zijn als je het stom aanpakt.

Deze liet zich kneden als klei. Ze hebben kennelijk de software verbeterd. Hij haakte hapsnap in het bestaande netwerk en versterkt nu voor het raam naar de achtertuin het signaal van de hoofd ABS. Whaw!

Nu nog een kartonnen doos netjes met donker linnen beplakken waarin je het powerbook met open beeldscherm kunt zetten. Niet alleen is de pjoeter zo veel beter leesbaar, maar hij is dan ook beschermd tegen stof, wind en onverwachte spetjes regen.