Hoe bestaat het!

Gisteravond zet ik een advertentie op marktplaats of iemand mij kan helpen aan een stalen rei van 50 cm, en vandaag loop ik er tegenaan.
De goede zijn niet overal te krijgen, laat staan op te sturen. Een stalen rei is niet meer dan een loodzware lineaal van zeker een halve centimeter dik, waarlangs je met een snijmes papier, foto’s, passe partouts etc. kunt snijden. Hij moet ook breed genoeg zijn om er je vingers op te zetten.

Het lukt mij nooit om strak te werken met snij-apparaten waarin een mes zit. Dat raakt na enkele werkjes al bot. Doe mij een goede snijmat, een klein stanley-mes waarvan je de mesjes kunt afbreken als ze bot worden en een stalen rei die lekke zwaar is en niet schuift. Zo heb ik het geleerd, en zo blijf ik het doen.

Belandde vanmiddag bij toeval in De Hazelaar in Soest waar ik nooit eerder was geweest. Was op weg naar de grafiekmanifestatie De Ploegh die daar in het sousterrain gehuisvest is.

[Brak schielijk af omdat ‘Borgen’ begon]