LogMeIn

desktopHet blijft een spectaculaire gebeurtenis. Je zit bij een vriend, zoekt wanhopig je geheugen af naar de naam van dat éne programma dat je op dit moment hard nodig hebt, wéét dat je het thuis op je computer hebt staan, hebt godzijdank je iPad bij je en denkt… Log me in!.

En ja, daar klim ik op afstand – helemaal gratis, ook dat nog – mijn eigen Mac in, klik mijn harde schijf open, klik de map Applications open, de map Utilities en vind het programma dat ik zoek. Ik maak een screendump voor je weet maar nooit, googel (goochel) naar het gewenste programma en haal het op. Vergeefs, blijkt later, want er is een veel makkelijkere manier om de verborgen huisbibliotheek zichtbaar te maken. Zal ik dat er maar meteen bijvertellen?

Ga naar de Finder, zet de cursor op ‘go’ in de menubalk zodat het menu uitrolt en druk de optietoets in. Daar verschijnt de ‘Library’!
Ik was dit kunstje vergeten omdat ik ooit in de terminal had opgegeven dat ik de ‘Library’ permanent wilde zien. Apple’s grap om de huisbibliotheek te verstoppen komt alleen voor in OS X 10.7 (Lion).