Net als bij mensen

Toen ik de kleine ren binnenging (afzonderlijke toegangsdeur en een af te sluiten doorgang naar de grote ren) dacht ik beduusd: hoe hebben ze het hierin zo vrolijk uitgehouden! Voor vijf kuikens was hij meer dan volmaakt, maar voor volwassen kipjes die niet buiten gaan werd hijj merkbaar te krap. Ik denk dat het sommetje van het kippenforum klopt. Gewenst voor dieren tussen 750 en 1500 gram: voor het eerste 6m², voor het tweede 4m² en voor elk volgende dier 3m². De mijne wegen 1000 gram en hebben nu 18m², exclusief ruimte onder het nachthok.

‘t Is net als bij mensen hè? Stel jezelf voor met je hele gezin permanent in één kamer. Je kunt niks doen zonder dat dit door anderen wordt gezien, gehoord of geroken. Bij ruzie vliegt iedereen bovenop je zonder dat je er even tussenuit kunt lopen.