Tevreden

IMG_7780_zpsc9a73a04En dan ineens, een heerlijke dag met niks. Nog altijd aan de diocycline of hoe het heten mag, beetje suf, beetje heel moe en vol beten van muggen, brandnetels en rode mieren. Bovendien een flink ontstoken liefdesbeet in mijn hand van mijn katertje Pluis.

Vroeg maar helder wakker, kippen gedaan en met Yoeko op pad naar Austerlitz voor de weekse hondenwandeling. Gisteravond tegenop gezien, maar nu had ik er zin in. Niet te lang, zei ik tegen Lin. De andere hondenmeiden waren er niet. Maar het weer was koel en heerlijk, het bos ongekend leeg, Booph en Yoeko konden weer hollen na dagen hitte en we liepen een dikke anderhalf uur.

Ik had op de terugweg boodschappen willen doen maar stelde ze uit. Huis en tuin waren heerlijk koel. Ik schoof de terrasdeuren open en kroop achter mijn bureau. Ik had er zin in. Ontzettend veel geredigeerd en lekker opgeschoten. Tussendoor maakte ik loopjes naar de kippen om de zinnen te verzetten, en dan weer opgefrist terug naar de computer. De boodschappen overgeslagen.

Geconcentreerd gewerkt maar heerlijk bijgekomen van de drukkende hitte. Met het tevreden gevoel veel gepresteerd te hebben. Het wachten is nu alleen wanneer er een ei uit de kippen komt rollen. Ze zijn kuiken af en lopen klokvormig met vuurrode kammen rond, Yoeko zwerft nooit alleen door de tuin. Als de kippen hem zien weten ze dat ik ook in aantocht ben. Het gekakel als ze de hond in de smiezen krijgen is altijd weer om te lachen.

Daan heeft zich zeer snel aangepast en is even vertrouwelijk geworden als de hennen die hier als piepkuiken kwamen. Hij krijgt mooie hanenveren aan staart en hals en kukelt de longen uit zijn lijf. De grote ren, met de kleine opzij eraan, blijkt een genoegen. Weinig ruzie want er is plek genoeg om weg te vluchten.

IMG_7759_zps31f63e45