Terug naar Log

06-30-2001: "Epson Stylus Color 980 (USB)"

Niks fleurigs te melden vandaag? Zeker wel. Dat ik na lang overwegen een Epson Stylus Color 980 (USB) heb aangeschaft die prachtig snel blijkt te werken. Ook op gewoon papier, mits gecoat, is het resultaat fraai. Ik nam een 90 grams vel van een Atlanta excellent blancoblok. Kost nog geen tientje voor honderd vel en is dus een stuk goedkoper dan Epson fotopapier.

Dat je niet perse bent aangewezen op fotopapier gaf dan ook de doorslag dit type te kiezen in plaats van een echte Photo Stylus waarmee ik vroeger (SCSI) wel heb gewerkt. Vijf- of zeskleurencartridges geven wel een iets mooiere afdruk, maar de ellende is dat als één kleur leeg is - en dit kan makkelijk als je een reeks foto's afdrukt met dezelfde hoofdkleur - de verdere cartridge onbruikbaar is. De inktpotjes zijn ook een stuk kleiner dan die van de 980, die alleen met zwart, rood, geel en blauw werkt.

Ik heb hem om 00:30 uur nog uitgepakt en aangesloten. Software was in een mum geïnstalleerd en alles werkte meteen als een fluitje. Iets wat zomaar vanzelf gaat had ik even nodig na vandaag.

De software voor de Mac (Windows nog niet gezien) werkt voortreffelijk. Zo kon ik zonder verder gehannes een plaatje van 9 x 13 vanuit Photoshop op een A4 afdrukken in de rechterbenedenhoek. Toen ik het vel in vieren had gevouwen had ik een smaakvolle verjaardagswens voor mijn jarige schoonzus.

 

 

 

 

Site Meter