Terug naar Log

07-04-2001: "IJsbehandeling"

Vanmiddag gebeurde het weer. Was bij de AH geweest. Was die nou vernieuwd? Ik kon er weinig anders van merken dan dat hij opgeruimder leek, dat er spul verdwenen was dat ik toch al nooit kocht, dat er een hele stelling vol met mayo's was gekomen (yek!) en dat op de plek van de tandenpoets en badschuimen een computer- en pannenhoek was ingericht voor airmailsfanaten; dat die tandpasta was verhuisd naar waar vroeger de suiker lag; de suiker naar de plek van de boterkoeken en ga zo maar verder. Zoiets leek het dus en het leek nergens naar maar ik dwaal af.

Ik kwam thuis met groente, fruit en een bak heerlijk ijs. Uit ervaring weet ik dat het dan op z'n lekkerst is met van die gesmolten romige randen die je met grote happen weg kunt eten. Ik zeg tegen mezelf dat ik die doos maar even moet inspecteren want ontdooid ijs in de diepvries stoppen, daar wordt het niet lekkerder van.

Nou ja, daar ga ik dan. Eerst met een theelepeltje de zachtgeworden hoeken uitspitten en daarna met een grotere lepel de zijkanten schonen. Op dat moment ziet het blok ijs er nog smakelijk uit, zij het ietsjes gekrompen. Nu kan je het in de diepvries zetten zonder dat de poetsbeurt opvalt.

Maar als ondertussen - want je bent al even bezig - ook de bovenkant te smeuiig is geworden om nog mooi te zijn wordt het moeilijk. Zodra de spuitversiering naar de filistijnen is kun je het blok beter keren om de voormalige onderkant nog even bij te werken. Daarna blijken de randen weer voldoende gechambreerd om behandeld te worden en als je het blok dan nog eens keert is er geen redden meer aan.

 

Reacties: (1)


haha, heel herkenbaar! ik zit ook wel eens ongemerkt zo'n literbak weg te eten, wat hein altijd vol afschuw aanschouwt... ;-) leuk dat ik ook in je rijtje sta, nu!
mariska, 04-07-2001 22:12

 

 

 

Site Meter