Terug naar Log

07-05-2001: "Wonder"

Voor mij is het een wonder. Ze kruipen uit het ei en hebben niemand die voor hen zorgt. Ze moeten vanaf de allereerste dag als hummel voor hun kostje zorgen. Ze leren door te kijken naar elkaar en met elkaar te spelen. Duidelijk dat er sociaal contact was, meer bij de salamanders dan bij de kikkerachtigen naar mijn gevoel.

Maar dan? Hierover breek ik mij het hoofd. Dan komt die ene nacht (nou ja, maak er twee drie nachten van) bij volle maan dat de hele groep ineens aan de wandel gaat terwijl jij denkt dat ze hier nog lang niet aan toe zijn. Het zijn verdorie mini erwtjes die tussen je capucijners niet zouden misstaan. En daar gaan ze het vrije veld in. Gisteren nog torpedobootje, morgen landrot.

Natuurlijk heb ik aan reigers gedacht maar geen twaalf langpoten hadden binnen enkele uren alles kunnen pakken wat hier rondzwom. Onmogelijk. Het waren er honderden. Daarbij het toeval dat dinsdagnacht de vijver aan de voorkant vertrekt en woensdagnacht de vijver achter. Wie geeft het sein? Krijgen ze van hun moeder een tijdklok mee? Waarom vertekken ze met z'n allen tegelijk en niet groepje na groepje van dezelfde sterkte? Zoveel vragen en geen antwoord.

 

 

 

 

Site Meter