Terug naar Log

07-08-2001: "Geschoren kont"

Acht wat loopt mijn Beer er sinds vanmiddag zielig bij. Zijn vacht is onderhanden genomen door een vriendin voor wie ik een computer had geritseld. Zij is trimster en zou in ruil hiervoor mijn hond een behandeling geven.

Een keeshond is wat karakter betreft een moordhond. Levendig, nieuwsgierig, waakzaam en trouw. Dat ik indertijd de brutaalste uit veertien puppen koos was niet verstandig maar dit laten we buiten beschouwing. Nu hij wat ouder wordt verliest hij trouwens zijn streken.

Maar die vacht! Ik heb het jarenlang volgehouden hem te fatsoeneren en hij zag er altijd prachtig uit. Totdat ik RSI kreeg en slijmbeursontstekingen door foute massage. Duurde bij elkaar twee jaar en daarna was zijn ondervacht totaal vervilt. Sinds die tijd was ik al blij als ik de dennennaalden, doornen, mos, takken en bladeren uit zijn broek wist te krijgen want alles bleef erin hangen.

Vanmiddag moest de schaar er in. Eerst klitten weghalen en daarna op talloze plaatsen het vilt in repen knippen. Dan met een soort scherende kam het vilt uit de vacht zien te krijgen. We waren er met z'n tweeŽn twee uur aan bezig en toen was hij nog maar half klaar. De rest gebeurt nog een andere keer.

Het viel niet te vermijden dat door dit ontvilten zijn statige broek geheel verdween en de sierlijke manen aan zijn plompe benen. Hij ziet er nu uit als een poedel met een geschoren kont, maar verder gedraagt hij zich gezond en vrolijk want het moet best wel lekker voelen dat er weer lucht bij zijn vel kan komen.

 

 

 

 

Site Meter