Terug naar Log

07-26-2001: "Aanwinst"

Voorlopig moet ik geen alg meer uit de vijvers halen want het zit vol met dril. Sommige eieren zijn al zo rijp dat je de wurmpjes erin ziet bewegen. Vorig jaar kwamen de salamanders ook pas laat in de zomer, herinner ik me achteraf. Eind mei was het bassin pas klaar en ging er water in. We hebben toen geen kikkopjes gehad.

De natuur regelt het anders wel mooi. Eerst alle ruimte aan kikkertjes en padden, dan een maandje rust zodat de muggen lekker kunnen rijpen en nu ruim baan en volop malse hapjes voor de salamanders. In het rietbassin, ondiep en daardoor warmer, zwemmen de eerste kleintjes al rond. Het water is er zo helder dat je tot op de bodem kunt kijken maar ze verschuilen zich onder de planten. De grote vijver blijft wat troebel maar dit vinden we niet erg. We zien daar weer aardig wat salamanders naar de muggen happen.

De reiger hebben we niet meer teruggezien. Misschien door onze nieuwe aanwinst die nog wanstaltiger is dan een tuinkabouter. Ik schaam me ook diep, maar de man doet voortreffelijk zijn werk. 's Morgens als vogelverschrikker en 's avonds als badvuller.

 

Reacties: (1)


hahaha wat grappig!! zo lelijk dat 'ie weer mooi wordt!!
fantastisch
ecritures, 26-07-2001 22:10

 

 

 

Site Meter