Terug naar Log

08-15-2001: "Opgelost"

Toen kwam de nacht waarin hus mij rechtstreeks van de huisarts naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis reed zonder zelfs thuis nog spullen te halen. Acute blindendarmontsteking. De chirurg kwam nog kijken maar vond 's morgens opereren vroeg genoeg. Nadat ik hondsziek uit de narcose was gekomen durfde hij te zeggen dat ik hem een poets had gebakken. Perforatie, paniek en een dubbele portie narcose. Een peuleschil nadat ik 's nachts een bijna-dood ervaring had gehad.

Een paar weken later - grote vakantie - scheepten wij ons zoals gewoonlijk in. Er zat iets grondig mis. Ik durfde het dek niet meer op met losse handen, kon geen afstanden meer schatten en stortte bij de minste deining van de sokken. Bij het afmeren dreigde ik tussen wal en schip te raken. Ik durfde geen loopplank meer over, geen roeiboot meer in. Kort en goed er viel geen land meer met me te bezeilen en we keerden terug naar huis.

Op een troosteloze herfstdag is het schip langzaam opgelost in zware mist toen hus het op de motor wegbracht naar de nieuwe eigenaar. We sloten, ieder op onze eigen manier, triest een mooie periode af. We hebben het schip nog eenmaal teruggezien in Dokkum. Goed onderhouden en mooi in de lak. Als ik het nog eens tegenkom zal ik het na zoveel jaren nog herkennen.

Achteraf is het gelopen zoals moest. We gingen een nieuwe fase in.

 

Reacties: (2)


Thnx! vanmorgen knopen geteld: ja - nee - ja. geloof dat ik nog een jaar probeer
elisa, 15-08-2001 16:36

(Psst, by the way: gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van Misdruk!)
Ramon, 15-08-2001 12:55 http://groetenuit.blogspot.com

 

 

 

Site Meter