Terug naar Log

08-19-2001: "Gemengde gevoelens"

Zitten in de grote vijver salamanders, de rietpoel is ervan vergeven. Omdat ik daar de alg zijn gang heb laten gaan toen ik doorkreeg dat ze daar dol op zijn. Vroeg een hoop zelfbeheersing want door die zwevende wolken kan ik niet meer zien wat zich afspeelt. Verbaasd ontdekt wat een fraai geweven lapjes draadalg kan maken als het zijn gang mag gaan. Als je ze laat drogen is het net geschept papier.

Toen ik mij laatst niet meer kon beheersen en met een stokje in de prut zat te roeren om iets te zien werd ik meteen afgestraft want ik haalde een tros dril boven van wel 5 bij 20 cm waarin vrij grote eieren zaten. Schrok me te pletter en dekte hem toe met grote wolken pruttelend groen die aan de oppervlakte dreven. Neem aan dat hij er nog ligt maar durf niet meer te kijken. Pieker me suf van welk dier deze eieren zijn want we lopen onderhand tegen de herfst. Nee Cockie, 'k geloof bij nader inzien niet dat het dynosaurussen worden.

Sinds ik op mijn speurtocht naar amfibieŽn deze dia's tegenkwam zie ik de ontwikkeling van de rietpoel wel met gemengde gevoelens tegemoet.

 

Reacties: (2)


Een trillend huis overleef ik nog wel in hansop maar dat onverwacht bezoek, he...
elisa, 19-08-2001 23:18

Ow Elisa... ik ben nog even aan het bijkomen van de dia's. Ik heb net gegeten en voel me inene niet zo lekker. Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb als het huis begint te trillen wanneer jij nog ongewassen achter je computertje zit... :-)
Cockie, 19-08-2001 19:56

 

 

 

Site Meter